Holky,
to je fakt, každý to prožívá jinak. Znám také jiné děti s ekzémem a každé z nich má průběh i příznaky jiné. Dokonce děti jedné matky....Náš ekzém měl asi do 7 měsíců mokvající vzhled a jakékoli škrábnutí se hned zanicovalo. Tekla z toho tkáňová tekutina, strupatělo to....fuj. Dneska je to o mnoho lepší - suchá šupící kůže je oproti tomu balada..:c)) Navíc teď jsem se vrátila z dovolené v jižních čechách kde jsme bydlely v chatce v kempu a pobyt tam udělal své - vlhká a studená chatička s nevětranými dekami a matracemi...osypala se do 24 hodin nevídaně, ačkoli jsme byly od rána do večera venku a dbala jsem na hygienu a čistotu. Nyní jsme opět doma od pátku a je v pohodě....k moři jedeme 27.9. na 14 dní.Samozřejmě, že kvůli malé...na homeopatii jsme moc doporučení nedostali, i sama paní doktorka z dětského kožního v Motole ji nijak nepreferuje. Nicméně ji nezatracuji...Alice Fenistil jsme zkoušely vysadit, ale dostavilo se zhoršení..tuším že do dvou dnů. V Motole mi pak dr. Šimková kladla na srdce nevysazovat ho...tak nevím, jsme z toho všeho někdy už jelen. Každopádně jsme ve fázi, kdy je ekzém úplně nejlepší co kdy byl. S věkem se situace zlepšuje ale ještě uvidíme, co provede podzim a zima.
Holky, mějte se krásně a děkuju za rady a konzultace, člověka potěší, když vidí, že jeho problémy nejsou lhostejné jiným. Ahojky Helča
Předchozí