Libíku, zdá se mi, že jsi byla někde úplně jinde než já. Co se porodu týká s tebou v podstatě souhlasím,i já jsem měla vlídnou asistentku a lékaře,porod probíhal bez komplikací a musím říct, že jejich odhad cílové pásky byl správný a také mi to pomohlo.
Ovšem šestinedělí bylo úplně o něčem jiném ,než jsi psala ty. Nedostala jsem ani rooming, ačkoli jsem o něj moc stála a několikrát o něj žádala jak ještě na sále, kde mi tvrdili, že to je samozřejmé, tak i na oddělení. O nadstandart jsem také žádala(už proto, že jsem neměla ten rooming), dokonce jsem si vyčíhla odchod jedné maminky z nadstandartu a šla o něj požádat. Sestra mi poněkud v rozpacích řekla, že o tom, kdo dostane nadstandart rozhodují lékaři a že mi ho tudíž dát nemůže. Když jsem vyjádřila podiv nad podobným postupem, najednou mi sestra nabídla, že mě tedy dá aspoň na ten rooming.To bylo také dost divné, když jsem předtím 2dny o něj bezvýsledně žádala. Je mi líto, že to musím napsat, ale tak to doopravdy bylo. To, že mi několikrát zapoměli přinést dítě na kojení, už jsem tady psala. A pomoc sester při kojení, no já jsem o ni ani nežádala, měla jsem špatnou zkušenost z předchozího pobytu, ale viděla jsem ostatní maminky na pokoji. Těch rad mnoho nebylo, viděla jsem slzy maminky, které špatně pilo miminko, ale neviděla žádnou pořádnou radu(ačkoli bylo v jejím případě třeba poradit s technikou kojení) ani útěchu, kterou ta maminka potřebovala ještě víc. Mnoha z nás děti místo pití spaly, protože na kojení byly přinášeny dle pravidelného rozvrhu po 4! hodinách .
Možná jsem měla smůlu a v únoru byla porodnice obzvláště přeplněná a z toho pak plynuly výše uvedené potíže, no nejspíš to tak bylo.
Předchozí