Mila pani Lizo,
samozrejme, ze porodnice poskytuji i poporodni peci – to jsem svym nazorem nijak nezpochybnovala. Reagovala jsem pouze na Vas "ostry" prispevek typu "to je pro Vrchlabi typicke". Nesoudila jsem pani Zuzanu!!! Soudila jsem pouze Vas a Vas zcestny nazor! Jeste jednou opakuji, ze je mi moc lito pani Zuzany a toho, co prozila a proziva. Takze ted se dovidam, ze jste ve Vrchlabi take rodila a ze jste nebyla s "milou" poporodni peci spokojena (co presne Vam vadilo, smim-li se zeptat?). Vas prispevek me dost prekvapil, protoze ze vsech nize uvedenych prispevku je zrejme, ze s porodnici ve Vrchlabi byla spokojena spousta maminek (a tatinku, samozrejme), a to nejen s prubehem porodu, ale take s peci po nem. Ja sama jsem rodila pred dvema a pul lety v porodnici v Ceskych Budejovicich (jsem z C.B.). Rozhodne bych Vam neprala zazit to, co v teto porodnici zazivaji dnes a denne desitky zen – opravdu dost spatny pristup jak k porodu samotnemu, tak pece pote – zejmena sestry na sestinedeli jsou skutecnou nocni murou. Ani netusite, co by zenske v C.B. daly za to, kdyby zdejsi porodnice byla alespon z desetiny takova, jako ta ve Vrchlabi (podivejte se, prosim, do prehledu porodnic na C.B. a na diskusi o ni). Za tri tydny bych mela privest na svet sve druhe miminko a rozhodla jsem se prave pro Vrchlabi (proto sleduji diskusi o nem). Nemuzu samozrejme vyloucit, ze to nedopadne dobre, ale uz z jedne jedine navstevy, kdy se ke mne chovali mile a vsticne hned tri lide (pani na prijmu, pan primar a pani porodni asistentka) jsem mela pocit, ze jsem v uplne jinem svete. A rozhodla jsem se tak samozrejme i diky vsem nize uvedenym prispevkum. Ja sama samozrejme nevim, jak presne bych se citila, kdyby se miminko narodilo postizene. Jsou veci, ktere se nedaji dopredu predvidat – musi se zazit. Jako kazda maminka si preju privest na svet predevsim zdrave dite. Ja jsem jen chtela svymi slovy vyjadrit, ze si myslim, ze se personal Vrchlabske nemocnice choval prave takto proto, aby pani Zuzanu "neobtezoval" svym "soucitem", protoze ten kazdy privitat nemusi. A vysledkem mohl byt pocit lhostejnosti. Ale to je skutecne jen a jen muj nazor. Proste si jen myslim, ze personal Vrchlabske nemocnice neni tak spatny, jak pisete Vy.
Mejte se moc hezky.
d.
(dasa)
Předchozí