Mám 12ti letého syna a s šikanou ve škole jsme se již také setkali.Jestli to tedy šikana je.Loni byl šikanovaný dvěma spolužáky.Posměšky kvůli pihám,narážky na nemoderní oblečení,naustálé pošťuchování a slovní napadání.Vyřešili jsme to tak,že jsme si na ty dva dokonalé spolužáky počkali a vyčinili jim,že odcházeli s pláčem.Samozřejmě jen slovně.
Letos si mě pozvala učitelka do školy s velkým kraválem,že můj syn ještě s těmi dvěma co v tom byli loni,ušpinil spolužačce kalhoty tím,že jí kopnul a také jí sprostě nadával.Samozřejmě toto neschvaluji.Syn si mi postěžoval,že mu ta dívka neustále nadávala a když se bránil taky slovně,tak žalovala učitelce,která nebrala zřetel na to,že by viníkem mohla být dívka.Ty dva druzí spolužáci tuto dívku opravdu napadali tak, jako napadají všechny ostatní děti.Jsou to třídní lotři už od 1.třídy,ale stačí udělat bu bu bu a taky dají pokoj,ale abych se vrátila k synovi.Byla jsem pozvána do té školy ještě s maminkami těch dvou lotrů,kde na nás tatínek té dívenky vychrlil spoustu urážek na téma "jaký jsou rodiče,takový jsou děti".Mluvil velmi nevybíravě a nepustil nikoho ke slovu.Diskuse byla uzavřena tím,mě i oběma dalším maminkám rozdala "třídní důtky" našich synů, aniž by se zabývala tím,jestli situaci ohodnotila správně,jelikož je měla předem připravené a předepsané.Můj názor je ten,že ten otec seřval učitelku do telefonu,když si stěžoval na ten problém a ona mu chtěla udělat radost a zachránit sebe.Syn nikdy předtím problémy s tím,že by někomu ubližoval neměl.Samozřejmě se taky semtam popere,pohádá nebo tak.Stejně jako ostatní.Myslím,že by učitelé měli taky hodnotit "šikanovaného".Zrovna dívenka,s kterou jsme měli tu čest je velmi rozmazlená,urážlivá a až moc sebevědomá.Tím bych nechtěla zlehčovat tuto situaci a proto se ptám:"Jak to vidíte vy,je to šikana nabo klukovina či "holkovina"?Budu moc ráda,když mi někdo odpoví.
Předchozí