Rodila jsem v Natalisu 2x, poprvé bylo vše vynikající, u porodu jsem měla dvě výborné sestry(bohužel tam již nepracují), péče byla příkladná(platila jsem nadstandartní péči).
V druhém případě to bylo již o poznání horší,v té době jsme bydleli v městečku, které spadalo do obvodu Natalisu, nechtěla jsem si platit nadstandart, bylo mi však řečeno, že v tom případě nemusí zbýt teplá voda pro moje miminko.To mi řekla sestra, zřejmě slovenka?, již tam prý nepracuje. V tu chvíli jsem z toho byla tak v šoku, že mě vůbec nenapadlo protestovat,platila jsem nadstandart. V den porodu byla moje ošetřující doktorka v práci, k porodu se ani nedostavila, jenom si zavolala,jak to dopadlo. Špatně-dítě mi druhý den odvezli kvůli dýchacím problémům na specializované pracovniště do Písku. Já sama jsem musela zůstat v Natalisu, bez dítěte a celý nadstandart jsem musela zaplatit. Kdyby třeba- jenom z principu- řekli, tady máte od nás nespotřebované pleny..., ale nic. Potom v Písku jsem se ještě dozvěděla, že mi zfalšovali zprávu o porodu a stavu dítěte. Radila jsem se potom s právníkem, zda podat žalobu, ale vzhledem k tomu, že hrozilo postižení miminka a museli jsme s ním hodně cvičit a věnovat se mu, tak jsem žádné kroky nepodnikla.Zkušenosti mám tedy v obou případech naprosto rozdílné.
P.S. Můj chlapeček je naštěstí zdráv
Předchozí