Po doporučení pár kamarádek se i já rozhodla rodit v Trutnově. Sice porod neprobíhal tak, jak jsem si ho představovala, ale stejně jsem byla spokojená. Myslela jsem, že do porodnice přijedu s bolestí, půjdu na sál a bude to :o). Kámoška mi vyprávěla, že 3x zatlačila a mimčo bylo na světě. Jenže to dopadlo jinak. Při kontrolním monitoru se dr nezdály ozvy srdíčka, tak si mě ve 38tt nechali v nemocnici s tím, že je mimčo dost veliké a tudíž se už může narodit. To bylo ve středu, po vyvolávání porodu se malá narodila v pondělí (po hodině tlačení na sále :o)) a domů jsme šly kvůli žloutence v sobotu. Takže jsem byla dohromady v porodnici 11dní. Za tu dobu jsem vystřídala 3pokoje (nejdříve čekací, pak normální a na poslední den jiný, protože z mého šla maminka domů, tak abych poslední noc nebyla sama, přesunuli mě k jiné mamině). Zažila jsem tudíž snad všechny směny, které tam jsou. Sestry pro maminky byly svělé všechny (chodily k nám každou hodinu poslouchat ozvy). PA taky, protože jsem chodila 3x denně na monitor. Porod mi vyvolával primář, protože měl zrovna službu přes víkend. Rodil mě Halada, ale primář se přišel po porodu na mě kouknout a gratuloval mi. To mě moc potěšilo :o). Jídlo bylo taky skvělé. Dokonce mi i sestra dovolila si večeři donést do návštěvní místnosti, když přijel manžel na návštěvu až po 18hodině. Sprcha, záchod na pokoji, krásně nové a čisté - to byla taky pohoda.
Jediné, k čemu bych měla výhrady byly sestry na mimča. Jak už tady někdo psal. Každá ke kojení říkala něco jiného. Měla jsem taky problémy, bolely mě hodně bradavky, nemohla jsem sedět kvůli nástřihu, tak jsem kojila vleže. Brožurku o kojení jsem pořád studovala :o). Chodila jsem za sestrama, ať se jdou na nás podívat, jestli kojíme dobře. Některá šla ochotně, některá se jen ušklíbla. Asi to chce je pořád otravovat, na všechno se zeptat, prostě si to vynutit.
Asi bych byla spokojená, kdyby každé ráno přišly a řekly : Tak, dnes se pokuste nakojit např.30, zítra se pokuste 50.... To nám nikdo neřekl a pak se sestra divila, proč si děti nevážíme a jak to, že kojíme tak málo.
Všude je něco, co někomu vyhovuje a jinému ne. Až budu čekat druhé, tak asi zase pojedu do Trutnova.
Předchozí