tak to máte pravdu. O možnosti darování CELÉ placenty jsem nevěděla :-(( Ani na zmíněných stránkách banky pupečníkové krve tato možnost není nikde psaná :-(( a na tomto serveru o tom taky za celou dobu, co sem chodím nikdo nepsal. Vždy se psalo pouze o dárcovství KRVE z placenty. Je mi trochu nejasné, z jakého důvodu se nemůže darovat placenta celá při normálním porodu (ne císařským řezem)? Vysvětlili Vám to nějak? Je to z důvodu, kdyby se třeba placenta nějak potrhala? Já bych placentu celou darovala hned. Vzhledem k tomu, že mne problematika dárcovství zajímá od dětství (můj táta pracoval celý život v pražském IKEMU, kde se prováděly transplantace ledvin, pak i dalších orgánů) napsala jsem tedy tento dotaz na stránky bpk.cz a snad nám sem přijde fundovaná odpověď.
Omlouvám se Vám tedy ještě jednou. Vaši odpověď jsem pochopila totiž tak, že Vám řekli, že se dá placentární krev darovat pouze u císařů. Že se jedná o CELOU placentu jsem nepochopila.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.