| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Městská nemocnice Čáslav

Já jsem rodila v Čáslavské porodnici v roce 1993 a 2000. Na první porod jsem se nijak zvlášť nepřipravovala (nepovažovala jsem to za nutné) a proběhl bez komplikací naprosto standardně. Měla jsem partnera u porodu a to i přesto, že to v té době nebylo ještě příliš běžné, lékař a porodní asistentka na mně nejprve chvíli zírali ale potom, řekli, proč ne, když si troufá. U porodu jsem měla p. primáře Hejného.
Pominu-li to, že jsem dosala od jedné dětské sestřičky vynadáno, že jsem malého chovala ve stoje na pokoji, nemůžu si na chování personálu nijak stěžovat. V té době byl rooming-in jen asi na dvou pokojích a já jsem se tam nedostala, a ani jsem o to nepožádala. Miminka nám nosily na kojení, ale nechávaly nám je na pokojích poměrně dlouho, takže mi nepřišlo nijak nepříjemné, že ho na noc odnáší pryč. S kojením mi ochotně poradila dětská sestřička a malého jsem úspěšně kojila dva roky.
Druhému těhotenství předcházely dva spontánní potraty a proto bylo bráno od počátku jako rizikové a prodělala jsem hormonální léčbu před i na počátku těhotenství, navíc jsem téměř dva měsíce na počátku těhotenství preventivně ležela na gyn.oddělení. Personál nemocnice byl naprosto skvělý.
V roce 2000 začla porodnice pořádat tzv. kurzy psychoprofilaxe pro maminky, byly to tuším 3 lekce (prvních dvou se měl zůčastnit i tatínek - pokud chtěl být u porodu) a vedla je porodní asistentka Maternová.
Tento kurz Vám můžu vřele doporučit, dozvíte se tam mnoho potřebného a seznámíte se s prostředím porodnice, nejdete pak rodit do cizího prostředí.
Je opravdu vhodné, pokud chcete mít partnera u porodu, aby s Vámi tento kurz absolvoval.
Navíc ještě probíhalo těhotenské cvičení které bylo každý týden, to vedla por.asistenstka p. Dibelková. To mohu také vřele doporučit, už jenom to že si tam popovídáte s ostatními maminkami, je to jiné než když komunikujete např. v čekárně před gyn.ambulancí. Navíc se udržíte ve fyzické kondici a ta je při porodu také důležitá.
Navíc jsem ještě dojížděla do KH na plavání pro těhotné - také doporučuji.
V roce 2000 už byla Čáslavská porodnice zrekonstruovaná a mnohem příjemnější než v roce 1993, kdy jsem rodila poprvé. Miminka u maminek na pokojích jsou naprostou samozřejmostí.
Koupelna a WC u každého pokoje také.
Jelikož jsem mírně přenášela, ošetřující lékařka mi nabídla vyvolání porodu, což jsem odsouhlasila, a byla jsem docela ráda, že můžu nastoupit do porodnice den předem a v klidu se "zabydlet". Vyvolávaný prod je trochu jiný než přirozený ale dá se to také vydržet. Určitě bylo příjemné, že jsem byla v malé a útulné porodnici a díky absolvovaným kurzům mě porodní asistentky znaly. Partnera jsem měla opět u porodu, a lékařku Mudr Hlasovou. Malého mi PA přiložila už na porodním sále. Druhý den po porodu jsem ho měla u sebe na pokoji
Ani první ani druhý porod pro mě nebyl nijak zvlášť krásný zážitek, raději na ně nemyslím, ale ČÁSLAVSKOU PORODNICI VÁM DOPORUČUJI.
A to i přesto, že jsem své třetí dítě -holčičku přivedla na svět (plánovaně) doma. Proč? Hodně jsem se zmněnila. A díky tomu můžeme s manželem alespoň na jeden porod myslet jako na nádherný a ten nejkrásnější zážitek v našem životě. NEPROPAGUJI DOMÁCÍ PORODY! Ale mrzí mne, že u nás nejsou domácí porody brány jako legální a přirozená možnost porodu (ani veřejností, ani lékaři). Maminek, které chtějí a zároveň mohou rodit doma je jen málo, chce to hodně vnitřní síly a odvahy, psychickou pohodu, velkou podporu v partnerovi a hodně veliké přípravy během těhotenství (pro oba partnery) a hlavně naprosto přirozené a bezproblémové těhotenství a také zkušenou porodní asistentku. My jsme měli ohromné štěstí a máme nádhernou a zdravou holčičku (dnes už téměř tříletou).

Štěpánka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.