Ahoj, Vítkovice můžu jen doporučit; jak už jsem psala nakonec jsme skončili po cca 20 hodinách od začátku pravidelných stahů a 12 od příjezdu císařem (navrhovali mi ho už dřív, ale nechtěla jsem, pokud nebude nutný - mám astma a vyhlídka na záchvat s rozpáraným břichem mě nelákala. Když jsem ho pak 10. den po porodu fakt dostala, bylo to skutečně něco.)
Všecko, co dělali, vysvětlili - třeba stručně, ale když tak se doptáš. Chtěla jsem rodit v některé vertikální poloze a ptala se na to hned při příchodu na sál - a porodní asistentky z každé další směny mě samy přišly ujistit, že o tom ví a že je to možné i s nima. Monitor na boku taky nebyl problém.
Císař nakonec proběhl ve spinální anestezii: výhoda - jsi při vědomí a vidíš mimi, nevýhoda - 24 hodin nesmíš chodit. Potom, po připojení kapáků, jsem poprosila, jestli by nám malého nedonesli - ochotně pro něj zašli na novorozenecké a tři hoďky jsme se mazlili a zkoušeli pít.
I pobyt na šestinedělí byl fajn, měla jsem jakési zajímavé alergické reakce, nikdo nevěděl z čeho, ale zvládli to. Přístup skvělý, totéž dětské sestry - poradí, ukážou, případně dokrmí stříkačkou po prstu, pokud fakt mlíko ještě není a mimi už je hladové, aby tě zbytečně neohlodávalo.
Přeju dobrý výběr, pohodový porod a zdravé miminko - krásné jsou všecky. Eva
Předchozí