V porodnici ve Zlíně jsem rodila oba kluky, v roce 97 a 99. Byla jsem celkem spokojená, vybavení je opravdu dobré a samostatné porodní boxy byly fajn. Co se mi nelíbilo byl přístup některých ženských sester (zvláště jedné - 4. patro)po prvním porodu, kdy jsem asi kvůli císařskému řezu měla problémy s kojením a byla jsem na tom psychicky dost špatně - a tato sestra pořád tvrdila, že kojit se má pravidelně po 3-4 hodinách a maximálně 20 minut a já to zkoušela daleko častějc a dýl, protože mi připadalo že malý Ondra má hlad (ale u prvního dítěte je člověk nezkušený a neví co je správné - předporodní příprava se soustředila na porod a mě ani nenapadlo, že s kojením můžou být nějaké problémy). Nakonec mi ho ještě v porodnici začali 1x deně přikrmovat a přikrmovat jsem ho potom musela už celou dobu - i když jsem vydržela kojit celých 7 měsíců. Ale asi tak první půlrok jsem z toho byla pořád psychicky rozhozená. Při druhém porodu už jsem se setkala pouze se samýma příjemnýma sestrama (byla jsem na 3. patře, ale ta protivná sestra pořád na tom 4. patře byla), kojení bylo v pohodě. Ale - chtěla jsem epidurál, jenomže tam měli jenom 1 anestezioložku a ta už ho 1 nebo 2 jiným maminkám dávala, takže by to prý nestíhala. Tohle je jediná výhrada, jinak jsem byla moc spokojená.
Předchozí