| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakult.Thomayerova nemocnice s pol.

Před 14 dny jsem rodila v Podolí.
Kvůli sledování jizvy po císařském řezu, jsem kontrakce trávila už od záčátku na P3 - rizikové těhotenství. Sestřičky milé, hodné - andělé.

Porodní sály - nové, žádné studené nemocniční prostředí, útulné, přátelské. Sprcha - úžasná (proč jsem manželovi nevysvětlila předem, jak moc pomáhá, pořád mě honil ze sprchy, abych tam náhodou neporodila) Porodní asistentka - příjemná, NORMÁLNÍ, milá tzn. žádná afektovaná, přehnaně starostlivá, jednala s námi jako s normálními, inteligentními lidmi, vždy při ruce.

Příprava - při první těhu (před dvěma lety), bylo finále tak rychlé, že klystýr nebyl, ani ho nikdo nenavrhoval a stejně to nakonec skončilo řezem. Teď klystýr ano - ptali se mě, jestli ano, chtěla jsem. Měla jsem dost zácpu, tak jsem se na něj vlastně těšila a přišlo mi to dobré i pro pocit volnosti při tlačení, že jsem mimču usnadnila průchod, jak jsem jen mohla. Holení - nevím, v obou případech jsem byla připravená sama.

Porodník - můj, staral se o mě celou dobu těhotenství, věřím mu, takže nemohu komentovat ostatní. Zachránil mi první dítě, teď i druhé. Komentář: "ještě nemáme vyhráno" mohl vynechat :) Když na konci řekl: "Dalo mi to zabrat" nějak mě jen napadlo "Mě taky"

Epidurál - bez problémů, možnost pohybu celou dobu, zabral 100 % následky žádné. (Žádná slabost, bolesti atp.) Anestezioložka příjemná, povídala si s námi celých 30 minut než zabral. Zdarma.

Přiložení dítěte k prsu do 30 minut, standardní. Ale jsou normální! Když vidí někoho jako mě, kdo se snaží přežít a zvládnout ještě placentu a šití, tak mu dítě nervou k prsu, hezky ho zabalí a dají manželovi. Ten mi mimčo držel u obličeje a bylo mi to milejší a dávalo víc sil, než kdybych tam už trénovala sací reflex mimča.

Odd. šestinedělí - měla jsem nadstandard při obou porodech. Neocenitelné. Hlavně vlastní WC a sprcha v době, kdy je člověk skoro nepohyblivý, polohovací postel na ovladač (zvlášť při prvním porodu - císař) jsem se snad posadila jen díky ní. Dále prakticky neomezené návštěvy - užitečné, když máte manžela, co pracuje do osmi do devíti do večera.

Všechny sestřičky i doktoři přátelští, milí.
Kojení - snaží se opravdu dobře rozkojit, naučit všechny polohy, hlídají, aby člověk odešel s prsy v pohodě a věděl co má dělat.

Pro vzorné matky info k ničemu, pro nás matky "odepsané" po porodu důležité. Pokud chcete, sestřičky mají dítě na začátku u sebe a nosí vám ho jen na kojení, nebo přes den, pokud se na to cítíte. Po císaři jsem to ocenila asi 5 dní. Teď první noc, kdy jsem sbírala síly na to dostat se brzy domů :) Naučí přebalovat, koupat. Pokud se necítíte jistá, ukážou příště s milým úsměvem zase.

Cvičení - rehabilitační sestra naučí cviky jak po přirozeném porodu, tak po císaři - jak jsem zjistila, není to ve všech porodnicích samozřejmé.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.