ahoj,
já jsem rodila v Bohunicích a jsem docela spokojená. To docela tam je kvůli porodu - občas jsem měla pocit, že mi každý říká něco jiného, ale protože to šlo hodně rychle, bezproblémově, manžel byl u toho, já měla spoustu načteno a přece jenom jme se nakonec dohodli, co teda mám nebo nemám dělat, nebyla to žádná hrůza.
Jediná hrůza byla potom - nebyla jsem nastřižená, jen se to trošku trhlo, takže si paní doktorka libovala, že je to jen malé šití, bohužel pak se mi tam začal dělat hematom, trhalo se to pořád dál a dál, mě začal strašně bolet konečník a kyčelní kloub (u nohy, kterou jsem měla při poloze na boku nahoře, takkže jsem si myslela, že jsem si ji vykloubila nebo co) a nikdo mi pořád nevěřil, že mě to tak bolí. Teda asi mi to věřili, ale řekli si že jim tam po porodu skučí každej. Něco mi píchli na ten kloub, o konečníku řekli že to prostě bolívá (a je to pravda, moje ségra i její spolubydlící prý kvůli tomu nemohly vůbec spát).
Jenže mě bylo po porodu tak skvěle, že jsem mohla jít rovnou domů, nic mě nebolelo, úplně v pohodě. To začlo až tak dvě hodiny potom. No, nakonec už jsem mohla jenom ležet a brečet a přetáčet se ze strany na stranu, konečně si někdo uvědomil, že se asi něco děje a začal frmol - doktorka, primář, sál, narkóza, nový šití, takže z malýho šití bylo velký šití.
Malá byla po tu dobu zvlášť, ale ani jsem ji nechtěla, nemohla bych se o ni vůbec postarat.
Zní to hrozně, ale pokud je všechno v pořádku nebo je člověk od začátku průbojnější anedá se odbýt, vůbec bych se Bohunic nebála.
Zato musím hrozně vychválit oddělení šestinedělí - s kojením pomáhali OCHOTNĚ i v noci, povzbudili, že to půjde, když to nešlo, pokoje jsou po dvou, návštěvy na ně můžou, nemusí se nijak striktně dodržovat návštěvní hodiny - jsou do šesti, ale zažila jsem, jak sestřička šla s úsměvem odemknout tatínkovi ještě v půl osmé, čudlíky na přivolání sestry jsou u postele a sestra vybízí k jejich použití když se cokoliv děje nebo si nejsme jisté.
Prádlo mění bez řečí, co chceš to dostaneš.
Takže když jsou komplikace, to je blbý všude. Z porodu tedy pocit neutrální (ale ve srovnání s tím, co občas čtu, bych mohla říct že to bylo úžasný), z mnohých doktorů výborný, z oddělení výborný. Vybavení hezký.
Jo, a ještě - mají míče, teplou sprchu (tam jsem hopsala na míči asi dvě hodiny), ripstole, můžeš chodit do poslední chvíle jak chceš, jíst, pít (jiná věc, jestli to nevyklopíš), partner může přicházet a odcházet jak potřebuje, v nadstandardu je i vana a nějaký další věci, já jsem byla na normálním boxu.
Předchozí