Přidat názor k anketě manželce
Evelyn, ale třeba já Verču prakticky plně kojila osm měsíců (ne programově, ale Verča se dřív odmítala nechávat přikrmovat), a další zhruba půlrok jsem jí klidně venku dávala z prsu, teprve potom už to pro ni nebylo ani tak jídlo jako spíš večerní utěšovadlo. A pokud ty nebo Zuzava bydlíte na místě, kde je možné poslouchat bublání potůčku, šumění lesa, zpívání ptáčku, cvrlikání broučků... aniž to všechno bylo přehlušováno automobily nebo kde se může dítě na trávníku učit lézt a chodit, aniž by hrozilo reálné nebezpeční, že šlápne v lepším případě do psího tentononc, v horším případě na suvenýr od feťáka, tak buďte rády. Já tyhle možnosti nemám, přesto považuju za důležité, aby dítě odmalička krom městkého ruchu mohlo vnímat i přírodu a aby nemuselo lézt jenom po tvrdých podlahách bytu, proto beru dítě do přírody. A kvůli něčím předsudkům u toho nehodlám trpět hlady, takže chodím též do restaurací.
A Zuzavy věta: "Ono to to dítě nakonec přežije, některé dokonce vypadá, že mu to ani moc nevadí(podle nátury), ale nevymluvíte mě, že v domácím klidu by mu nebylo líp." mě teda taky docela nadzvedla ze židle. Protože stejně dobře by se to dalo napsat i obráceně - ono to dítě nakonec přežije, že furt tvrdne doma, a některé přitom vypadá i spokojeně, ale nevymluvíte mě, že v přírodě a mezi lidmi by mu nebylo líp. Takže nechození na výlety považuju tak trochu za lenost rodičů a projevování nezájmu o dítě... VE skutečnosti to, co jsem teď napsala, je naprosto stejná PITOMOST, jako to co ze sebe vypustila Zuzava. Protože děti jsou každé jiné a moje VErča byla spokojená kdekoli, kde jsem byla s ní - a čím víc lidí kolem ní bylo, tím líp (takže třeba i hromadné pochody jsme spolu absolvovaly). Kolem toho osmého měsíce jsme klidně jezdili pod širák, protože Verunka se zakutala ke mně do spacáku a byla spokojená. Oproti tomu vzít někam přes noc Ladu, bych si netroufla. Výlety - klidně, ale na noc se pěkně vrátit do své postýlky ve svém pokoji...
Mimochodem, do kolika let děti nepotřebují výlety? Já brala půlroční dítě do ZOO, což bych mezi kojením nezvládla a přitom Verunka byla ze zvířat dóóóst nadšená. A kamarádka tam takhle chodila pravidelně - starší kluk se jí vyřádil v dětském koutku a miminku to neublížilo.
S.
Předchozí