| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k anketě manželce

Přečetla jsem si to, co jsem napsala, a asi to pořád ještě není ono...

takže já jsem popisovala ideální stav, který podle mého (možná hodně staromódního) názoru dítěti vyhovuje. Myslím si to pořád a reakce mých dětí mi to potvrdily.

Ovšem teorie a praxe vzdáleny si jsou...

Takže jsem to samozřejmě nedodržovala, napřiklad jsme s dcerou od šesti týdnů chodili denně na koupaliště (starší syn přece nebude sedět doma), ve dvou měsících ji jela ukázat vlakem rodičům (pět hodin cesty, dala bych přednost tomu, aby přijeli oni, ale byli nemocní), ve třech měsících cesta na chaloupku, vlakem 8,5 hodiny a pak ještě pár desítek minut autem,...atd. atd. Navíc té době bez auta i běžný nákup v okresním městečku byl polodenní výlet..

Děti jsem při tom kojila na veřejnosti, ovšem pokud možno co nejintimnější... Kdyby bylo třeba, klidně bych je nakojila třeba vedle toho kolotoče...kdyby se ovšem daly, ale JIM to vadilo, na JEJICH chování jsem poznala, že to není to pravé ořechové. Oni si prostě určitý režim vyžadovaly, jedno jen lehce, druhé urputně...

Takže to o potřebách dětí...a pak jsou tady potřeby rodičů...a těm se chce jet někam, kde něco nového uvidí, navštívit známé, příbuzné...no tak to udělají i s vidinou toho, že to dětem přinese nepohodlí...protože obětující se rodič je dost strašná věc, pak se to k těm dětem vrátí obloukem..

Je fakt, že malé děti jsou spokojené s tím, že jsou s maminkou, a některým je při tom i jedno, kde.

Já tímto svým příspěvkem neodsuzuju lidi, co s kojenými dětmi cestují. Znovu připomínám, že i já jsem to běžně dělala, a v míře mnohonásobně větší, než jiní co jsem znala. Jen jsem vypozorovala, že moje děti vypadaly nejspokojenější pokud v jejich životě nebylo zas až tak moc změn, cestování a zvratů, že měly rády rituály, například i v tom na jakém místě pijou od maminky mlíčko, a tak jsem se snažila to - v mezích možností - dodržovat. A dovolila jsem si při tom vyjádřit názor, že občas to některé maminky přehání, když si myslí, že to, že mají dítě s sebou mu vynahradí všechno ostatní nepohodlí s tím spojené. Že mi připadá, že někdy neberou ohled na to, že dítě by potřebovalo větší klid. Ale možná pro jejich dítě to je dobré, já můžu hodnotit jen moje osobní zkušenosti, a to není zas takový reprezentativní vzorek populace...Kdo se tím cítí zasažený tak se asi ozve, ale podle mě to znamená že taky už tak trochu uvažoval, jestli to dítěti neškodí, když má potřebu se obhajovat...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.