Jano (s Verunkou) Tak já Ti to teda napíšu – ZÁLEŽÍ na tom, jak se cítí matka a klidně můžem říkat, že nejen kvůli ní, ale i kvůli miminku. Já jsem sice neměla problémy s kojením, ale obdobný rozhodnutí jsem udělala v těhotenství kvůli ekzému – neměla jsem užívat hormonální mastičku kvůli miminku, měla jsem tělo na mnoha místech rozdrápaný do masa, v největších vedrech jsem chodila v dlouhym rukávu a kalhotech, abych se nedrbala, celý noci jsem nespala a proseděla jsem i několik hodin ve vaně pod sprchou, která mírnila svědění, o hysterických záchvatech a pláči snad ani nemusim mluvit. Kožařka mi odmítala cokoli dát, že už mi zbejvá „JEN“ pár tejdnů. V porodnici na mě koukali jak na zjevení. Když jsem otěhotněla podruhý, rychle jsem se stavila na kožní pro hormonální mastičku dokud na mně nebylo nic vidět a jedno namazání tak po třech týdnech (když se blížila krize) mě udrželo v relativní pohodě až do narození miminka. Jestli mám pocit, že jsem některýmu z těch dvou dětí kvůli ekzému znepříjemnila pobyt v bříšku, tak hádej kterýmu… Vůbec nepochybuju, že jestli chceš dětem dát to nejlepší, měla bys jim dát hlavně spokojenou maminku – vždyť maminka je pro mrňousky střed vesmíru :-)
Předchozí