Ahoj,
nemyslím si, že by posazování na nočník malého nějak neurotizovalo. Jak vidím podle sebe, taky nejsem zneuratizovaná a záda taky nemám křivý. Pokud si malej zvyknul chodit kakat na nočník a nechce kakat do pleny, tak ho to přeci nebudu odvykat. Vím, že počůrávat se bude hodně dlouho, protože ještě nedokáže ovládnout to, aby se nepočůral. Nechci dopadnout jako spousta kamarádek z mého okolí, které mají 2,5 až 3 leté děti, které mají ještě pleny. To si myslím, že taky není normální. A nejsem soupeřivá matka, je mi jedno, jestli malej v šesti měsících seděl a lezl, nebo jestli by začal až v osmi měsících, teď ho taky nenutím do chození, když se mu nechce, jen proto, že mi kamarádka řekla, že její dcera chodila v deseti měsících, že už by malej taky měl pomalu chodit. Když začně v patnácti měsících, je mi to jedno, ale s nočníkem budeme pokračovat. Mě nejde o pleny, to vůbec ne, ale vážně nechci, aby šel do školky a ještě se počůrával. Ptala jsem se naší dětské doktorky a ta mi řekla, pokud na nočníku sedí a je v klidu, tak ho mám posazovat dál. Pokud by se mu to nelíbilo, nemám ho nutit, ale mi problém nemáme.
Předchozí