Ja sa najčastejšie spolieham na cestoviny. Napríklad:
Šafránová zeleninová omáčka
Na masle podusíme pokrájaný pór, cibuľu, šampiňóny. Pridáme uvarenú brokolicu. V troške vývaru rozpustíme šafrán a pridáme k udusenej zelenine. Všetko to zalejeme kyslou a šľahačkovou smotanou. Nakoniec dosolíme a zahustíme solamylom rozpusteným v studenej vode. Podávame so širokými rezancami.
Syrovo-šunková omáčka
Na troške oleja opražíme oravskú slaninu pokrájanú na kocky. Pridáme pokrájanú šunku. Zalejeme smotanou a do vriacej omáčky vložíme dva – tri tavené syry podľa chuti, napr. syrokrém, Lunex a miešame do rozpustenia. Podľa chuti môžeme pridať trochu vegety alebo soli. Podávame s vrtuľkami a na vrchu môžeme posypať tenko naprájaným pórom alebo pažítkou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.