Ahoj jsem tu dne poprvé a přidám sem můj příspěvek.Je dlouhy a se vším co se nám stalo.Třeba máte někdo podobnou zkušenost.
.Moje 8 měsíční dcerka dostala nějaké křeče na lekci plavání pro kojence.První hodina plavaní proběhla v pohodě a předtím jsme už měsíc plavali ale jinde.Asi po 5-10 min. v bazénu jsem měla holčičku obličejem k sobě a ona se jakoby uvolnila v ramenou a zakláněla se do zadu,tak jsem ji do té vody položila a ona přivřela oči jak se její hlava dotkla vody a pak se spokojeně uvolnila.Udělala to 3x a můj instinkt od začátku říkal, že to není normální.Instruktorka která to viděla řekla ,že je pěkně zrelaxovaná a tak jsme pokračovali v hodině dál.Anička byla opět normální.Ale po chvilce (2 min.) když jsem ji držela nad vodou náhle několikrát 3x zakašlala(ale nebyla před tím pod vodou ) tak jsem si ji chtěla přiložit na hruď než si odkašle,ale ona najednou začala ochabovat a nemohla se nadechnout.Když jsem ji podávala instruktorce z vody vysela ochable a měla už křeče.Rychle si ji vzala ven z vody a 2x ji bouchla mezi lopatky a pak ji položila na podložku na záda a otevřela jí ústa s vyndala jazyk.Anička měla pomalé a rytmické záškuby všech končetin.Oči měla v sloup a trošku chrčela a měla trošku pěny u úst.Dala ji tedy na bok a ona se stále škubala.Byla celou tu dobu úplně mimo.Mluvila jsem na ni a ona byla duchem nepřítomná.Ty křeče přišli ve třech vlnách.Po po rychlých ,kdy měla i oči v sloup a škubalo se celé tělíčko přišli pomalé a rytmické ale mnohem klidnější .Pak se pomalu začala zklidňovat. Celou dobu povrchně dýchala. Vše trvalo asi tak 5 minut. Tato instruktorka dělala zdravot.sestru v lázních a dělala s lidmi co mají epilepsii a říkala že se jí to jako epil.záchvat nezdálo. Asi za 5 min byla u ní záchranka a ona už koukala na mě a pomalu reagovala na mé promluvení.Byla jako vyčerpaná ale v záchrance už to byla zase ona, jen unavena. Byl jí prý podám diazepan. V nemocnici už se chovala téměř normálně.Na Jipce byla asi 3 hodiny a vše bylo v pořádku.Jako by se nic nestalo,jen po tom diazepanu byla ten den ospala.Byli jsme tam 6 dnů na pozorování.Dětsky neurolog ji viděl 4 den po záchvatu a EEG křivka zcela v fysiol. Bez epi GE.. Oční pozadí bylo v normě.EKG sinus ,osa+60 ,dominance LK, repol f. v normě. Závěr zněl: Eplileptiformní general.parox. Cental tonus odchylka . Holčička byla měsíc a pul po ak.pyelonefritidě a 14 dní před tímto záchvatem ukončena zajišťovací léčba sumetrolinem.VUR 0, Uz bez patol. Měla při ní vysoké horečky 39,9 ale žádné křeče při nich neměla. Plavání bylo povoleno. Holčičce bylo sedm a půl měsíce a je vývojově zcela v normě.Od záchvatu se naučila přetáčet a plazit dozadu.
Nikdy jsme nepozorovali žádnou změnu chování,mimo té ak.pyelonefr. je to zcela zdravá a klidná holčička.Narodila se v termínu ,bez potíži. CO se to tedy vlastně stalo a z čeho záchvat mohl vzniknout? Je to Epilepsie nebo nějaké dětské křeče?Může se to opakovat? Kdy se na ni měl podívat neurolog,nemělo to byt hned po příjezdu do nem.? Není za 4 dny už nic ze záchvatu poznat? Dalo se něco udělat nebo záchvatu předejít už při těch prvních příznacích?Teplotu neměla. Moc se omlouvám za tak obsáhlý příspěvek ale neuroložka s námi vůbec nemluvila poslala doktorku která nam vše řekla.Naše nemocnice nemá zrovna dobře komunikující lékaře.Moc mě tento zážitek vyděsil,jelikož nikdo z nás nic podobného nezažil a celá situace vypadala děsivě . Doufám že se to už nikdy nestane .Máte někdo posobnou zkušenost????
Jinak přeji zdravé děti.
Předchozí