Taky bydlíme u Prahy a rozhodli jsme se vyjet do Vrchlabí 9 dní před termínem (první porod byl rychlý a týden před termínem, nechtěla jsem riskovat). Ubytovali jsme se (i s manželem, starší dcerkou a dědečkem coby chůvou pro ni) v jednom privátu. I když to bylo u známých a skoro za hubičku, po týdnu jsem začala být nervózní, protože výdaje rostly a mužským utíkala dovolená. V den termínu jsme se ( po dohodě s panem doktorem ve vrchlabské porodnici) rozhodli mimčo trochu poňouknout prostřednictvím milování a pomohlo to. V porodnici jinak prý indukují porod až 10 dní po termínu a prostředkem obdobného složení, takže proč to nezkusit přirozenou cestou. Další týden jsem byla s miminkem v porodnici, takže jsme ve Vrchlabí strávili celekm přes 14 dní a manžel stihl návrat do práce po naplánované dovolené úplně přesně (na šestinedělí už doma ale zůstat nemohl). Vcelku to byly - aspoň u mě - trochu nervy, jestli se to stihne, ale věřím, že tam nahoře vědí, po čem jsem tolik toužila, a splnili mi to. Dneska lituju, že jsem takovou výpravu za přirozeným porodem nepodnikla už v prvním těhotenství, protože bez staršího dítěte je to podstatně jednodušší. Ubytování, stravování a další maličkosti nás sice stály dost peněz, ale vzhledem ke krásnému počasí a prostředí (samo město, ale i krásné okolí a hodně zajímavostí) jsme tam strávili bezva dovolenou.
Samozřejmě se dá vyjet z domova až se začátkem porodu, ale na to já bych (vzhledem k prvnímu porodu) neměla nervy. Znám ale spoustu maminek ze svého bydliště, které zvolily tuhle možnost a bez problémů jim to vyšlo. Věřím, že štěstí bude stát i při Vás.
Mimochodem, přímo v porodnici ve Vrchlabí Vám jistě dají spojení na penzion, který zajišťuje ubytování maminek před porodem.
držím Vám palce!!!
Předchozí