Přidat názor k porodnici Nemocnice
Ahoj maminky, zejména vy v očekávání a plánem rodit v Jablonci n. N.
Prostředí této porodnice je bezesporu velmi příjemné. To samé platí i o sestřičkách, které mi pomáhaly při porodu. Měla jsem pocit, že to jsou kamarádky, nebo někdo koho znám a kdo zná mě. Smekám před nima jak citlivě zvládají svojí práci a jak respektují potřeby a přání každé jednotlivé rodičky.
Naprosto souhlasím s názorem, že sestry na stejném patře (šestinedělí) už zdaleka tak citlivé nejsou. Nechci ale křivdit všem! Jako prvorodičce mě i poradily co a jak.
Příšerným zážitkem se však stala vizita, kterou hodnotím jako nejponižující zážitek svého života. Uštěpačné (rádo-by vtipné) poznámky dr. Svobody před ancámblem dalších 20 lidí (zřejmě mediků a sester) na moje oteklé porodní cesty, pár hodin po porodu nepovažuji za profesionální.
Všechno je ale o lidech...
Možná by stálo za to přehodnotit i "plán dne", kdy místo klidu, odpočinku a soukromí je žena po porodu vystavena neustálým "návštěvám" uklizečky, dietní sestry, sestry na dítě, malá vizita, uklizečka, dětská doktorka, velká vizita, sestra s reklamním kufříkem, uklizečka a pořád dokola.
Těhulky, rozhodně Vás nechci strašit ! Spíš připravit na to, že i když pro Vás je porod životní událostí, můžete se setkat s lidmi, pro které je to denní chleba a stejně tak k Vám budou přistupovat. Nedejte se a nenechte si otrávit nejzvláštnější zážitek vašeho života !!!
Novopečená maminka z Jablonce
Předchozí