Dobrý večer,
chtěla bych se podělit o zážitky s porodem u Apolináře.Rodila jsem zde skoro před rokem.Když na mě přišly 17.2. večer kontrakce,dle doporučení jsem neplašila a vyčkávala,dokud nezačly být pravidelné.To začalo o dvě hodiny později,ale vydržela jsem ještě další skoro tři hodiny a jeli jsme.U Apolináře mě jakási paní DR. s blond dlouhými vlasy prohlédla,napojila na monitor,při kterém jsem se ve velkých bolestech snažila sedět v klidu a dělala jsem hrdinu,abych nebyla jako ty křičící maminy.Monitor byl pravidelný,ale paní DR mi řekla,že pokud jí tam takhle v klidu dokážu sedět,tak že nevím,co je bolest a poslala mě domů s tím,ať se jdu vyspat.Na to jsem se jí zeptala,jak mám při takových bolestech spát a ona mi ještě navíc vynadala,jak po ní vůbec můžu chtít léky na bolest!!!Přitom o žádných lécích nebyla ani řeč,jen to byla moje ironická otázka.
Odjeli jsme tedy domů a tam jsem v bolestech lezla po zemi až do půl sedmé do rána,kdy jsem se znovu vypravila do porodnice.Tam mi jiná paní DR na poradně řekla,že porod brzy začne,že mimi je o.k.,plodovka čirá a že mám jít na monitor.Po návratu z monitoru tam byla paní doktorka Klimková.Ta mě prohlédla a okamžitě poslala na porodní sál.Tam mě 18.2. ráno uložili na hekárnu.Tam partner nesmí,ale můžete za ním jít na chodbu a tam se procházet.Každou chvíli vás kontrolují,měří atd.Na porodní sál vás přesunou až tehdy,pokud jste otevřená buď zcela nebo chybí jen kousek.Tzn.,že můžete strávit celý den sama,bez partnera na hekárně,pokud je vám ouvej nebo s ním můžete být venku.
Na sál už mě přesunuli v 19h večer i s partnerem.Až do 19.2. do druhé raní se tam o mě báječně starali.I přes to,že mi paní DR ráno řekla,že plodová voda je o.k.,tak nebyla.Byla zkažená,miminko špatně dýchalo a přestávalo mu pravidelně ťukat srdíčko,tak jsem bohužel musela ležet připojená na sondy.Porodní asistentky žákyňky pod dozorem jedné zkušené PA pomáhaly s dýcháním a se vším poradily.Po 28ti hodinách jsem porodila krásného chlapečka.Ihned po porodu mi ho položili na břicho,ale nepřikládali jsme.Omytého a zabaleného mi ho "půjčili" asi na 5 minut,pak odnesli a nechali nás 2 hodiny s partnerem o samotě.Poté odvezli na pokoj.Podle vašeho stavu vám pak miminko dají na pokoj.Podpora kojení na pokoji výborná,sestřičky super,super,super,moc hodné!!!Asi to nebyl ideální porod,také jsem si představovala vše úplně jinak,ale koneckonců,hlavně,že je dítě zdravé a i to,že nebyl přiložen ihned po porodu a viděla jsem ho vzhledem k mému zdrav. stavu 18h poté to na něm nezanechalo žádné následky a příště jdu ZASE K APOLINÁŘI.
Předchozí