Milá Marto - čekatelko,
rodila jsem obě naše děti ve Zlínské nemocnici v roce 2001 a 2005.
Co se týká porodních asistentek - super,a že se jich u mne vystřídalo. Paní L.Konečná, E.Bednářová - skvělé ženské, a dvě Gábiny, taky moc fajn.
I lékaři-muži, byli velmi ohleduplní, citliví...., ale o ženských lékařkách to tvrdit nemohu, kromě Dr. Grossmanové, ale ta mě jen jednou vyšetřovala.
U prvního porodu nastaly komplikace, lékař přišel jen na konci porodu a s ním celý tým, který hned syna odnesl, byl přidušený. Jinak vše nechali na porodní asistentce, aby mě nestesovali. Fakt byli svělí.
I při šití, a že ho bylo, byl velmi citlivý a pozorný, prostě pohoda.
Ale u druhého porodu mě ošetřovala lékařka, prý Dr. Nováková /plavovlasá, kudrnatá, přes 40let/.
Hrůza! Necitlivá, netaktní a ty poznámky co trousila na manžela, když si v papírech všimla, že je veterinář. Prý jestli jí bude radit a tak.
I porodní asistentce a praktikantce bylo trapně.
Ale jinak byli všichni skvělí!!!
Na pokojích šestinedělí je to jak kde. Na 3.etáži jsou nic moc dětské sestry a skvělé ženské na 4.etáži opačně, takže si člověk nevybere. Ale to je o lidech a momentální náladě.
Myslím, že porodnice je velmi vytížená a na personálu se to prostě podepisuje.
Jinak jen chválím.
A co sebou?
Jediné co dostaneš je noční košile a miminko ti budou po dobu pobytu oblékat do svého oblečení, až na odchod z porodnice ať ti někdo přinese věci.
Jinak vše sebou - plenky pro miminko /jednorázové/, vložky /veliké množství/, toaletní papír, ručník, veškeré hyg. potřeby - krém, pléť. mléko....šampón i fén, vše se bude hodit!
Maminky tam měly i plavací kola, po některém šití nejde opravdu sedět, nebo když při porodu vyhřezne konečník.
Taky bavlněné kalhotky a kojeneckou podprsenku, ponožky, někdy bylo chladno, papuče a župan.
Víc mě nenapadá.
A k porodu si určitě vem někoho sebou, někoho komu plně důvěřuješ a bude ti oporou, opravdu je to super. Měla jsem u obou porodů manžela a cítila jsem se lépe, jako "že je tam někdo, kdo se mě zastane".
Některé maminky si tam stěžovaly /ty co byly bez doprovodu/, že na ně křičeli..., ale nevím, je to taky o přístupu rodičky. Některé ženy umí slušně vyvádět o tom jsem se sama přesvědčila, takže ani porodní asistentky nepřehánějí....
Ať se ti v porodnici líbí, vše jde rychle a snadno a krásné a zdravé miminko ti přeje
Pavla
Předchozí