Chtěla bych se podělit o své zkušenosti s příbramskou porodnicí. Než jsem rodila poprvé, byli jsme se s manželem podívat, jak to v porodnici vypadá. Sestra nás i další páry provedla po sále, po pokojích a odpovídala ochotně na všechny otázky. Proto jsme se rozhodli, že budeme rodit právě tady.
Prvnímu miminku se zachtělo na svět o něco dříve (o 5 týdnů) a tak jsme vyrazili.
I když jsme měli strach, zda nebudou problémy, těšili jsme se. Ovšem až do chvíle, kdy jsme přišli na příjem. Nepříjemná doktorka, jejíž nálada se střídala každým okamžikem (dokázala během minuty utěšit i seřvat zároveň), sestřičky, které projevovaly spíše nezájem, to moji náladu srazilo na bod mrazu. Nejvíc mi bylo líto, že nepustili mého manžela k porodu, chtěli jsme přece rodit spolu! Odpovědí, že nemají čas pro nikoho chodit, mně vyrazili dech. Nejsem hádavý člověk a navíc mně bylo už tak zle, že jsem nebyla schopná oponovat. Přišla jsem o všechny iluze. Po porodu přišel i tatínek naší holčičky a my byli rádi, že je zdravá.
Po dvou letech jsme čekali miminko podruhé. Rozmýšleli jsme se, zda jet opět do příbramské porodnice. Nakonec jsme se rozhodli, že to riskneme. Hlavním důvodem byla vzdálenost a pak taky fakt, že se personál obměnil a i "naše doktorka" tam už nepracuje. Porod nastal v termínu. Přijeli jsme do porodnice v noci, kde nás přivítala velmi mile sestřička (bohužel nevím, jak se jmenovala). Příprava na porod i porod samotný probíhal ve velmi pohodové a radostné náladě, ke které přispěl i tatínek. Tak jsme si to představovali před prvním porodem a zbytečně jsem měla před druhým porodem strach. Chtěla bych poděkovat za nezapomenutelný zážitek paní doktorce Stejskalové a všem sestřičkám, byly všechny moc příjemné, i když už měly za sebou třetí noční porod.
Máme dvě zdravé holčičky a když se zamyslím nad oběma porody, tak bolesti byly srovnatelné, ale ten přístup byl úplně opačný. Myslím si, že nezaleží až tak úplně na vybavení nemocnice, jako na atmosféře, která na vás dýchne, na lidech, jejich přístupu, a já přeji všem maminkám (ať rodí kdekoliv), aby prožily porod tak pěkný, jako my ten druhý.
Předchozí