Ahoj Petro,
I já jsem rodila 10.11.2004 u Apolináře :-
A musím s tebou naprosto souhlasit. Přístup veškerého personálu (až na jednu sestřičku a na jednu dr. na šestinedělí – ale to je asi všude) byl úplně fantastický. Porodní asistentky se nám s manželem snažily ve všem vyjít vstříc, příložení miminka k prsu po narození samozřejmě jde, pokud je dítě v pořádku.
Musím především poděkovat panu doktorovi Hašlíkovi, který vedl celý porod, i když kvůli tomu musel zůstat v práci déle, odcházel až 5 hodin po skončení směny. Nemůžu říci, že by se o mě porodní asistentky nezajímaly, dokonce mi průběžně nabízely pití (ačkoliv jsem u porodu měla manžela, který by to určitě taky zvládl) a po porodu mi ještě na porodní sál přinesly večeři. Ale hlavně oceňuji jejich podporu, milý přístup a empatii.
Za 3 měsíce očekáváme narození dalšího miminka a to, že opět budu rodit u Apolináře, je pro mě danou věcí.
Pro M.:
Možná pro vás bude lepší, když se budete před vaším příštím porodem informovat o tom, jaké jsou možnosti vedení porodu. To, že rodička zůstane po porodu 1 až 2 hodiny sama na sále, je podle mne běžné a dělá se to proto, aby si po porodu odpočinula. Já jsem s tím počítala dopředu a musím říci, že mi to i vyhovovalo. Převoz na oddělení šestinedělí ihned po porodu bych asi nezvládla. Ale hlavně věřím tomu, že pokud byste kontaktovala PA s tím, že vám něco nevyhovuje, tak vás určitě neodbude. Skutečně jsem tam rodila v době, kdy byl v provozu jen jeden sál, takže personál musel zvládat dvojnásobné vytížení, a to jsem tam za oněch 37 hodin, které jsem tam strávila, nenarazila na jednoho jediného nepříjemného člověka.
Předchozí