Milá Marto, rodila jsem ve Zlínské porodnici 2 děti a vždy to bylo krásné. Jsem zdravotní sestra a tak, když jsem otěhotněla, přemýšlela jsem, kde přivedu na svět miminko. V mém okolí byly 3 porodnice. Val. Meziříčí, Vsetín a Zlín. Vybrala jsem si Zlín právě proto, že nabízel služby, které jsem hledala. Od kamarádek, které ve Yl. nemocnici pracují, jsem si zjistila jak to tam chodí a bylo rozhodnuto. Jako těhotná jsem byla hospitalizovaná ve Vsetíně a bylo to strašné. I známé mě odrazovaly. Ve VM jsem ležela již dřív s gyn. problémy a taky jsem nebyla moc spokojená.Takže jsem ani od Zlína neočekávala to noj. Ale byla jsem příjemně překvapena.
Při prvním dítěti jsem byla objednána na vyvolaný porod. Byl se mnou i manžel. Moc to nešlo, bylo to na celý den. A kromě toho, že jsem manželovi nenachystala sebou nic na jídlo, tak to bylo v pohodě. Sestřičky mu uvařily kávu a mě dokonce bez příplatku pustily do vany, protože jsem se moc neotvírala. Rodila mě asistentka Gábina Holeňáková a pak se přidal dr.Duda a dr.Brychtová. Rodila jsem ve všech možných polohách a nakonec na svět vykoukl 4,24kg chlapeček. Pak jsem ležela na 3.patře, kde byla jen jedna sestra tak před důchodem, která byla nepříjemná, ale jinak pohoda. Vše krásné, čisté. Manžel za mnou mohl i po 18.hod a nikdo nic neříkal.
Za dva roky jsem tam jela znova, a byl to takový fofr, že mi manžel s chlapečkem málem nestihli dovézt tašku. Narodila se holčička 3,99kg. Tentokrát to byla asistentka Bednářová Eva a dr.Kovalčík. Opět byli úžasní. Manžel musel být doma s malým, ale sestřičky mi ho nahradily. Nejlepší byla staniční, kterou jsem mohla držet za ruku a po porodu mě i malou vyfotila a dala mi telefon, abych rychle zavolala manželovi. Toho za mnou pustili ještě na box i s malým synem a byli se mnou ještě další hodinu.
Já si opravdu nemůžu stěžovat na tuto porodnici. Když jsem říkavala kamarádkám, ať tam jdou taky rodit, tak ty, které jely, nelitovaly. Po zkušenostech např. ze vsetínské porodnice, byly ze Zlína unešeny.
Milá Marto, není se čeho bát, vem si sebou hlavně krásný pocit z toho, že vás bude o jednoho víc. Zbytek ti doveze partner. Ať máš z porodu tak krásný pocit jako já.
Předchozí