Také se podělím o mou zkušenost v jindřichohradecké porodnici. Musím říct, že co se týče porodu a péče při porodu, nemám celkem co vytýkat. Sestřičky na sále byly velmi hodné a staraly se. Horší to bylo po převozu na oddělení šestinedělí. Dětské sestřičky mi vůbec neřekli, co mám s mimčem dělat (až jsem byla prvorodička). O všechno jsem se musela doprošovat. A vrcholem bylo, jelikož mám vpáčené bradavky, tak se Matýsek nechtěl přisát, ze začátku mu to prostě nešlo a tak plakal. Odpovědí dětské sestřičky bylo to, že to prostě nepůjde, mrskla po mě klobouček na kojení ať kojím přes něj a odešla. A tím to skončilo. Nechali mě tam se trápit, jak nám to nešlo. Nakonec mi s kojením pomohla jedna moc hodná starší sestřička z oddělení gynekologie. Věnovala se mi skoro celý den a jedině díky ní kojím Matýska dodnes (je mu 11 měsíců) a podotýkám, že bez kloboučku. Ale fakt sestřičky na dětským hrůza. Měli by si víc vážit své práce. V noci, když malý plakal a já šla na radu, tak mi div nevynadali, že je ruším od televize.
Takže tolik mé zkušenosti. Rodila jsem 5.3.2005.
Předchozí