Ahoj maminy,
Jen Vám chci napsat mou skušenost. Já rodila v roce 1986 a 1989, ještě tedy za totality, takže můžu porovnat. Bylo to dosti stresující, sama, přinucená ležet na zádech 3 hodiny před porodem, nesměla jsem vstát.Občes mě zkontrolovala sestra. První porodník vynikající, druhý hrůza. Po porodu jsme s návštěvou na sebe hulákali do druhého patra. Miminko viděl muž až když nás propouštěli. S kojením mi pomohli tak, že řekli máte blbá prsa a já ani jedno dítko nekojila a pouze odstříkávala mléko a dávala z lahviček. No a jiné a jiné stresující věci.
Nyní jsem rodila před 2 lety ve stejné porodnici. Upřimně, nedá se to vůbec srovnat. Nádherný porod s úžasnou doktorkou Veronikou Pokornou, skvělá asistentka. Manžel se bál porodu, ale malého mu hned ukázali. Za porod s tatínkem se myslím účtuje 300 kč. Mohla jsem si hned napsat všem známým sms a také telefonovat.Pokoje po dvou, na každém vlastní wc a sprcha. Kosmetika pro mimi k dispozici, též vložky. Všichni moc ochotní, jak doktoři tak sestry. No a nejdůležitější je to, že jsem se za pomocí trpělivých sestřiček naučila i kojit.Takže to nebylo prsami, ale přístupem.
Můžu tedy doporučit, pokud to máte blízko, Kolínskou porodnici.
Předchozí