zdravim vsechny maminy i ty nastávající,
abych se přiznala při brouzdání po všech příspěvcích mám pocity smíšené a opět se přesvědčuji,že není instituce ta,aby se zalíbíla všem.Když mi paní doktorka říkala,že konkrétní porodnici neporadí,protože 5 ženských rodících v jeden den v jedné porodnici bude mít naprosto odlišný názor,tak jsem z toho byla na rozpacích,ale faktem je,že co porodnice,to pozitivní i negativní názory.Záleží asi opravdu na tom, jaký je den,na koho z personálu narazíte,jak se vyspali a taky jak to která z nás snáší,co se bolesti a toho všeho kolem týká.Nepředstavuji si to tedy rozhodně jako procházku růžovým sadem,ale zvolit si tu "pravou" porodnici je tedy asi velké sousto a i tak tuším,že ať se rozhodnu pro kteroukoliv,může mě postihnout zkušenost dobrá nebo zlá,záleží na situaci.Ovšem zároveň přiznávám,že do svého dosavadního třicátého týdne jsem brala tyhle věci sportovně a s nadhledem,ale po přečtení některých dost hrůzostrašných článků,mi chvílemi není do zpěvu.Mám jasno jen v tom,že nechci na Bulovku a snad se mi to splní,protože jak s doktory z gynekologicko-porodnického tak s doktory z úrazovky mám tak nepříjemné zkušenosti,že při vyslovení názvu Bulovka mi běhá mráz po zádech a přitom znám lidi,kteří ji chválí.
Musím přiznat,že Neratovice na mě působí celkem v pohodě a taky se rozhoduji trochu podle lokality,protože dostávat se v dopravní špičce přes celou Prahu např. do Podolí,je taky občas nadlidský úkol.
Takže všem nastávajícím prvorodičkám přeji tu šťastnou volbu,aby se vracely domů s miminkem nejen s příjemným pocitem z něj,ale i z celé té porodní peripetie.
Předchozí