Ahojky. Já jsem také z Pardubic a když jsem se rozhodovala,kde budu rodit, hodně jsem si o tom zjišťovala. I když na Pardubice moc lidí chválu nepělo,já se rozhodla rodit právě tady. A musím říct,že já byla 100% spokojená. Samozřejmě,že jsem jela do porodnice se strašným strachem,co mě čeká,protože se jednalo o můj první porod,ale všechno to proběhlo naprosto v klidu. Po příjezdu se mě ujala porodní asistentka,která mě "napojila" na monitor,aby zjistila,jak pravidelné mám kontrakce, pak semnou sepsali všechny ty papíry, vyšetřila mě paní doktorka, pak jsem dostala YAL na vyprázdnění a mezi tím mi ukázali všechny porodní pokoje, mohla jsem si vybrat, v kterém budu chtít rodit, ukázali mi místnost,kde pak miminko ošetří... Prostě jsem najednou vůbec neměla strach. Píchli mi plodovou vodu,protože doma mi neodtekla a nabídli mi možnost píchnutí epiduralu nebo jiné injekce. Na porodním pokoji mi pustili potichu CD Enia,které mi bylo strašně příjemné a dodneška,když ji slyším mi to všechno vrátí. Ale abych to zhrnula, při porodu mě všichni včetně paní doktorky strašně slovně pomáhali, říkali mi, co a jak mám dělat a od "povelu - zkusíme zatlačit" bylo to moje miminko za deset minut na světě... Vždycky jsem si myslela,že porod bolí,ale jediné co bolí jsou ty kontrakce před. Porod sám o sobě ne... Protože se syn narodil přidušený, jsem ráda, že jsem rodila právě v Pardubicích, protože tam mají vše,aby právě v takových případech miminkům okamžitě pomohli. Myslím si,že pardubická porodnice je v tomto směru maximálně vybavená a o to asi jde. A taky jde o to, jestli je porod snadný nebo zdlouhavý a komplikovaný. Pokud je zdlouhavý a komplikovaný, je jasné,že maminky jsou unavené a mají pocit,že se jim lékaři dostatečně nevěnují a proto si stěžují. Ale jak říkám, já si nemohu stěžovat vůbec na nic. Ani na oddělení šestinedělí. Všichni mi přišli strašně vstřícní a ochotní. Pro mě v tu chvíli bylo nejdůležitější,že už to miminko mám u sebe a ostatní věci mi přišli jako naprosté malichernosti... Takže držím palce,ať to všechno dobře dopadne a pokud můžu radit, určitě bych do Pardubic do porodnice jela... (Pokud jde o rady,že tam a tam jsou špatní lékaři a sestra, tak to bude všude stejné. Na špatně naladěné doktory můžete narazit všude...) Lenka*
Předchozí