Dobrý den.
Bulovku jsem si vybrala proto, že se mi nechtělo do porodnic, kde rodí převážná většina maminek. Nelíbila se mi představa jako "na běžícím pásu"
Když jsem své rozhodnutí řekla před rodinou, nikdo z toho nebyl nadšený, protože o Bulovce se tradovaly různé fámy.
Jsem moc ráda, že jsem si své rozhodnutí obhájila, protože opak byl pravdou a byla jsem velice překvapena jak milým prostředím, tak i úžasným přístupem personálu.
Do poradny jsem chodila k Mudr. Dvořákovi. U vyšetření někdy byli studenti medicíny, ale pokaždé padl dotaz, jestli mi nevadí, když budou asistovat.
Čekala jsem první děťátko. Bohužel se včas neotočilo. Protože si myslím, že je lepší vědět předem, do čeho jdu, tak jsem o tomto způsobu nastudovala plno informací. A moc pozitivního tam teda nebylo. Proto mi Mudr. Dvořák ochotně odpovídal na všechny mé dotazy. Dokonce se pokoušel mimi otočit, ale u mě to nebylo možné. Potkávala jsem maminky, kterým mimi otočil, ale já... Když pech, tak pořádný.
Nastal "den D" a do porodnice jsme odjeli, až když mi začala unikat plodová voda. Nevýhodou tohoto porodu je, že se hrozně vleče. Když to sečtu od začátku kontrakcí, tak trval 39hod. Kontrakce se zastavovaly a musela jsem dostávat infuze.
U porodu byl Mudr. Jozef Záhumenský. Moc milý a sypatický pán. Byla jsem dost vyčerpaná, vždy se mi snažil nějak rozveselit. Hlavně pořád opakoval, že to zvládnem a nemusím se pořád bát. Mlela jsem pořád dokola, že porodím tělíčko, a hlavička nepůjde a nestihnu to v tom krátkém čase, který je na porod hlavičky vyhraněn.
Nakonec vše dobře dopadlo a společnými silami se nám 7.12.2005 narodila dcera Milena.
Manžel byl celou dobu se mnou a když to šlo, na pokyn sestřiček a pana doktora, spolupracoval.
I když to byl maximálně vyčerpávající zážitek, tak se to dalo. Kdybych narazila na nějaký nervózní a spěchajíci personál, rozhodně bych nerodila přirozenou cestou, ale císařským řezem.
Na oddělení šestinedělí také vše v pohodě. Měla jsem problémy s kojením a sestřičky ve dne v noci velmi ochotné kdykoli poradit.
Několikrát za den se přišli lékaři konající službu podívat na mě nebo na Mili a vždy se ptali, jestli je vše v pořádku a zda něco nepotřebuji.
Proto závěrem: Pokud budu mít k Milče další sourozence, rozhodně se na Bulovku vrátím. Vřele doporučuji všem. A hlavně:
Doktoru Záhumenskému móóóóc děkuji!!
Eva Krátošková
Předchozí