Už jsem sem svůj vlastní přízpěvek zapsala a k tomuto se musím ještě vyjádřit. Je fakt, že po porodu my syna též odnesli kamsi do druhé místnosti aniž by se zeptali na to, jestli bych ho chtěla hned po porodu na břicho a nechat dotepat pupečník. Ještě štestí, že se mnou byl můj partner a ten se hned hlásil, že chce stříhat šňůru! Alespoň něco. Nenechal se odbýt a našeho syna následoval za sestrou do té vedlejší místnosti, aby fotil fotil a fotil.
Problém s kojením došel u nás tak daleko, že jsem měla odtrženou bradavku a kluk mi po příchodu z porodnice sál krev a to doslova. V porodnici totiž radí, že se máte podložit polštářem což je hloupost, protože jste výš a dítě jak tahá tak vám tu bradavku "urve".
Vyřešila jsem to tak, že jsem poprosila jednu Dulu tady v okolí, aby mi pomohla a bez ní bych dnes už asi nekojila. Spravily to dva dny s kloboučkem a správná, ale opravdu správná technika kojení a bylo to v pohodě.
Chtěla bych dětským sestrám v porodnici říci, že pokud se budou trošičku více snažit starat o pacientky a vůbec o prvorodičky tak to bude v pohodě!
Doufala jsem totiž, že když se mě 5x ptali jestli jsem prvorodička tak, že bude mít člověk trošku větší péči a trošku mne mrzelo, že všechny pacientky tam berou tak jako by měli nejméně páté dítě.
Rada pro ostatní "holky" co tam chcete rodit: Není to špatná porodnice, ale zvoňte na sestry co to půjde a co vám bude ležet na srdci. Příjdou a v celku rádi vám dotazy zodpoví a alespoň nevypijou za směnu tolik kávy :-) NESTYĎTE SE!!!
Předchozí