Gabko, máme 25-ti měsíční dceru. Do jejích 24 měsíců si na nočník sedla jen párkrát. A to ho měla pořád na očích. Nikdy jsme ji ale nenutili, abychom ji to neznechutili. Když se jí tam podařilo vyčůrat, měla obrovskou radost, i my jsme skákali radostí, ale ani to ji "nepovzdbudilo" k tomu, aby nočník používala častěji. Občas jsme ji nechali doma běhat bez plínky a upozorňovali ji, že nemá plínku, tak ať řekne, až se jí bude chtít. Většinou to nevyšlo a přišla se smutným obličejem, že má mokré tepláčky... No a před 3 týdny se to zničeho nic zlomilo. Udělali jsme další "pokusný den" bez plínky a ona opravdu vždy řekla, že chce čůrat nebo kakat. Od té doby ji plínku dávame jen na spaní a i po spaní bývá většinou suchá. Dcerka si sama sundá tepláčky, sama si sedne na nočník. Někdy ji beru na záchod (máme dětské prkénko), tam je taky spokojená.
Nijak mě nestresovalo, že moje dcera ještě ve 2 letech měla plínku. Plánovala jsem, že v létě na zahradě (až jí bude 2,5 roku) bude to "učení" snazší, ale přišlo to UŽ teď a samo. Neboj, to přijde samo :-)
Předchozí