Přidat názor k porodnici Nemocnice
V porodnice Litomyšl jsem 15,5,2001 porodila dceku Barborku. Rodila jsem v klasické poloze i když je zde možné rodit i na křesle. V průběhu první doby jsem měla volný pohyb,mohla jsem využít ribstole,žíněnku nebo balony.
Je k dispozici i vana či sprcha. Co se týče holení, myslím že vzhledem k nutnosti udržení určité hygieny a pro snížení komplikací šití případné episiotomie se není o čem bavit. Podstoupila jsem jej, mohla jsem však i odmítnout. Klystýr zde také není poviný. Episiotomie je zde snad prováděna vždy. Co se týče analgezie při porodu jsou dostupná spasmolytika a ev. epidurální anestezie, tuto však podávají spíše z lékařské indikace.
Na chování personálu si nemohu stěžovat. Týká se to lékařů stejně jako sestwer. U těch mi ale chyběla hlubší znalosti a pomoc při kojení. Infornmací se mi dostalo málo a ještě od každé sestry jiné. Kontrola správného přiložení miminka k prsu se neprovádí. Co se týče jídla byla zde podávána žlučníková dieta 4/II, asi není jen šetřící po porodu, protože jsem ji měla i při týdení hospitalizaci před porodem. Je neslaná, nemastná, rozhodně nevbudí chuŤ k jídlu a nedodá mnoho energie.
Hygienické zařízení není též valné. Při mém pobytu jedna toaleta ze dvou nefungovala a ve spše při sperchování stála voda. Prádlo je zde erární, většinou s hlubokým výstřihem pro kojení a bez knoflíků.
Předchozí