Ve FNKV jsem rodila před rokem a kousek.Musím ríct,že jsem z porodu měla obrovský strach.Měla jsem rizikové těhotenství, takže jsem na Vinohradech ležela asi 3 týdny mezi 6 - 7 měsícem a s péčí tamních lékařů a sester jsem byla opravdu spokojená.Jen jednou mě vyšetřoval lékař,jehož jméno si nepamatuji a bolelo to jako čert a on si ještě ztěžoval, že jsem nějaká citlivá.Naštěstí už na mě víckrát nešáhl.
Porod probíhal tak,že jsem v 00,15 přijela s přítelem do porodnice,kde mě vyšetřil doktor Adámek a řekl,že to na porod nevypadá.Protože už jsem tam druhý den měla nastoupit, a měli mi porod vyvolávat- přenášela jsem,tak mě poslal na pokoj.Asi po hodině a půl už jsem nemohla bolesti zad vydržet,tak mi sestra naměřila monitor a hle,stahy co 2 minuty. Zavolala porodní sestru - její péče nic moc,která mi dala klystýr.Vyholená jsem byla naštěstí z domu(chtěla mě holit na sucho!!!).Pak přišel doktor a řekl, hm, tak porod bude.Zavolali tatínka.Dojel za 15 minut - kolem 02.00. to už jsem byla na sále.Připoutána!!!
Z vlastního porodu si moc nepamatuji.Jen to, že jsem je prosila o nějaké drogy proti bolesti(nedali mi je) a pak si ještě pamatuji,jak mi dávali dýchnout kyslíku,abych se vůbec probrala.Fakt zajímavé.Za 5 hodin v 6.50 byl syn na světě.Vážil 4,1kg a měříl 51cm. Pak už to bylo ok a já uvažuji,že další porod podstoupím opět zde. Kdo mi totiž zaručí,že jinde to bude lepší?
Iva
Předchozí