Rodila jsem svého chlapečka v Zemské porodnici u Apolináře 21.10. 2001 na 2. por. sále. Personál se choval velmi vstřícně /byla jsem tam v tu chvíli jediná rodička/. Jediným nedostatkem byl na můj vkus příliš byrokraticky pojatý porodopis, který se mnou medičky sepisovaly ve chvíli, kdy jsem začínala rodit /přijeli jsme do porodnice na poslední chvíli/. Nevyužila jsem tedy možností strávit 1. dobu porodní v nabízené vířivé vaně, na balonu nebo ve sprše.
Na oddělení šestinedělí jsem se dostala do standardního 3 lůžkového pokoje /nadstandard nebyl volný, na mém oddělení byl pouze 1 jednolůžkový a 2 dvoulůžkové nadst. pokoje/. Pokoje jsou na stejné úrovni jako před 30 lety, to samé sprchy a WC. Strava se pozřít dala, občas se vyskytly nevhodné potraviny /mastný salám/ a jídla nebylo mnoho. Některé sestry byly vcelku ochotné, jiné méně. Několikrát jsem z dětských sester měla pocit, že pokud maminka nezvládne péči o své miminko okamžitě perfektně a podle jejich představ, považují ji za méněcenou. Celkově hodnocení je ale spíše kladné, Apolináře mohu doporučit.
Předchozí