Danny, tak se těch "debilů" zeptej, zda a jak přemýšleli. Možnost k tomu máš, protože problémy, na které si ty stěžuješ, nejsou dané zákonem, ale školka si je řeší sama. Takže třeba u nás ve školce když si beru děti domů po obědě, tak sice svačinu nedostanou, ale já ji taky nemám zaplacenou - a líto jim to není, protože po obědě svačinu nedostane žádné dítě, až po odpoledním spaní. A tady ji zase dostanou všechny děti, co spaly, protože ty platí asi o dvě nebo tři koruny větší stravné, než děti jenom dopolední. Není problém v jednom měsíci dávat dítě do školky podle vlastní potřeby, jednou jenom dopoledne, jindy i odpoledne...
Zrovna tak zákon nikde nestanoví, že "čtyřhodinové děti" :o) musí chodit do školky přesně v osm. Ne, jenom to, že ve školce nesmí dýl jak 4 hodiny denně. Jestli ji tam dáš brzy po ránu a vyzvedneš před obědem nebo naopak ji tam přivedeš třeba na oběd a necháš do čtyř... to už je věc dohody ve školce (a třeba u nás ve školce je dítě, které chodí do školky jenom odpoledne... jak jsem tak zjistila na schůzi SRPŠ).
Jinak já na sociálku neběhám, cestou do školky mám poštu, tak když na sociálce něco potřebuju, zabalím do obálky, nalepím známku a hodím do schránky ;o)
S.+++