Kamilo, já jsem měla velké štěstí, že jsem SEHNALA práci na částečný úvazek (na skutečně částečný úvazek, ne 100 procent úvazek a 60 procent platu), a neuvěřitelné štěstí, že mi zaměstnavatel umožnil pracovat kdy se mi zachce, pokud splním své úkoly. Dále mi také umožnil pracovat z domova (čehož hojně využívám, když je syn nemocný, protože si práci mohu udělat klidně v noci). Práci jsem sehnala takřka hned, prostě jsem si všimla jednoho výběrového řízení a ono to klaplo. Ale ze zkušeností svých kamarádek vím, že sehnat práci na částečný úvazek je takřka nemožné (bydlím v Praze, městě mnoha pracovních příležitostí). Takže jakékoli diskuse o tom, jestli zaměstnavatel dovolí pracovat 3 hodiny denně, jsou, alespoň dle mého názoru, úplně zbytečné. Pracujícím matkám malých dětí se vůbec nevychází vstříc, a myslím si, že čtyři hodiny denně ve školce je společně s navýšením rodičovského příspěvku a společným zdaněním manželů jen další tah naší vlády, jak udržet maminky co nejdéle s dětmi doma.
Předchozí