Moniko,
to ja jsem zase zcela klidna:-) Ve svem uvodnim prispevku jsi jasne napsala toto: "když čtu některé příspěvky, tak mám pocit, že většina matek si pořizuje děti proto, aby se jich mohla co nejdřív a na co nejdelší dobu setřepat a přitom pobírat všechny výhody mateřské dovolené, včetně volna a sociálních dávek. Nebo kolikrát měsíčně musí maminka tříletého dítěte na sociálku a k lékaři? Podle některých příspěvků to vypadá, že obden."
No a kdo tu prvni psal toto: "Ja tech 5 dni v mesici brala jako cas pro mne. Cas, kdy si mohu vyridit lekare, doject na urad." No ja, ze :-) A na mne reagovala Jena. O chozeni na socialku, kdyz je dite v MS tu snad nikdo nepsal, znova jsem to ted proletla a nevidim to tu. Takze jediny urad byl ten, ktery jsem zminila ja, to jest pasovka.
A jinak tedy dale: v režimu "možná přijde-možná ne" pracuje s kolektivem 2.5 až 4letých dětí (starších se už snad diskuse netýká, ty už snad do školky chodí v obvyklém režimu a na celý úvazek, ne?)
Nevim, jak je to u Vas, ale u nas temer vzdy ucitelky v 8.00 vedi, kolik deti budou ten den mit, nebot do 8.00 se musi (ve vsech oddelenich) odhlasit jidlo. Samozrejme jsou rodice, co to treba odhlasit zapomenout, ale to se stava minimalne (to pak dcera prijde s tim, ze rekne: Mami, Anicka Voprsalkova dneska neprisla a vubec nebyla odhlasena! Takze ucitelka vi, ze do svacinky, coz je v cca 9,15 se ji sejde tolik a tolik deti a s timhle poctem deti pracuje. No nevim, podle mne se moc zadny system ve skolkach stanovit na mesic predem neda, nebot kdyz prijde najednou napr. epidemie nestovic, ktera trva prubezne od unora do cervna (popisuji stav v roce 2004), tak ucitelka opravdu nikdy predem nevi, kolik deti se ji ten den sejde, natoz kolik deti se ji sejde za mesic....
Předchozí