Souhlasím s tím, že by bylo daleko lepší ponechat v zákoně obě možnosti, případně stanovit hranici v počtu hodin které měsíčně dítě může strávit ve školce přičemž rodiči nebude odebrán rodičovský příspěvek. A pak nechat rodičům volnou ruku aby mohli dávat dítě do školky podle potřeby, tak jak by se se školkou dohodli.
Já sama bych možnost dávat dítě do školky ať na 5 dní v měsíci nebo 4 hodiny denně nemám, dcera je pětiletá, tak do školky chodí jako předškolní, i když jsem na MD s druhou. Ale v naší školce je tak málo míst a v září bude nával ještě větší (ředitelka bude muset umístit děti nově přistěhovalých rodičů - jako převody z jiných školek je prý brát musí)...takže se nedostane ani na velké procento 3letých dětí i když jejich rodiče (matka) se budou potřebovat vrátit do práce.
Takže bych se taky přidala s jednou otázkou: nemáte někdo zkušenost, co lze dělat, když poslední roky zdejší školky nestačí, hodně zájemců musí ředitelky odmítat a navíc se tu už před X lety začaly přistavovat nové bytovky kde se jen dalo a výstavba stále pokračuje. No a děti, které buď v době přistěhování byly mimina nebo se narodily až potom už začínají být ve školkovém věku a rapidně se zvyšuje počet přihlášek do MŠ. Náš MÚ sice už pochopil potřebu s tím něco dělat, ale zatím existuje pouze jakási studie, která potvrdila možnost přístavby (v jedné ze dvou zdejších MŠ) nové budovy pro 60dětí. Jenže:peníze na stavbu městská část nemá a prý dotaci nebo jakýkoliv jiný druh peněz jí nikdo nedá, protože "jsme proti dálnici" (která tudy má v dohledu někudy vést; výrokem v uvozovkách cituji jednu zastupitelku)...Nenapadá prosím někoho z vás, nebo nemáte nějaké zkušenosti co by se s touhle situací dalo dělat? Mám obavy, že i těch 60 míst by bylo málo...
Děkuji, Jana.
Předchozí