| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Když kojení bolí

Patrim mezi maminky, ktere kojeni bolelo, at se snazi sebevic. Pri prvnim miminku jsem po par dnech byla "chodici prirucka" o kojeni a stejne jsem vydrzela kojit jen 10 dni. Ted mame druhe miminko a ja se dopredu desila kojeni - porod jsem brala jako banalitu. Protoze mi kamaradka poradila, ze po 6-nedeli kojeni prestane bolet, rekla jsem si,ze to zkusim vydrzet.
A povedlo se.
Mile maminky, ktere kojeni boli - kojeni muze bolet i kdyz delate vsechno spravne a opravdu zhruba po 6-nedeli bolet prestane. Jde o to tech par tydnu prezit s relativne zdravymi bradavkami.
Tak tady jsou me zkusenosti jak "prezit":
Na první dny vůbec nepouzivat vlozky do podprsenky, ale chranice bradavek, ktere i zachycuji mleko - mam velmi dobrou zkusenost s temi od chicco (neco pres 200Kc) - důlezite je, aby meli spodni cast silikonovou(tu co prijde na prso). Urcite ne takove ty obyčejne celoplastove - z tech vznikaji retence mleka a tim pak zanety.
Hodne pouzivat bepanten, protoze kapicka mleka toho opravdu moc nevytrhne.
A kdyz uz bradavky nejsou tak nachylne na tvorbu prasklinek, pak urcite nepouzivat vlozky s chloupky - prichycuji se na bradavky a trhaji ji (fixis). Ja jsem si usila z detske tetra osusky - ktere muzu vyprat. Myslim ze se daji i v lekarne koupit nejake praci. Z kupovanych jednorazovych mi nevadi chicco.
Dnes je synovi 4,5 mesice, stale jenom kojim a vazi vic nez dcera v pul roce. A ja si prpadam jako spravna maminka - jedine me przi, ze mi tohle nikdo neumel rict uz u dcery (je ji rok a 7 mesicu).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.