Porodnici v Motole jsem si vybrala z několika důvodů - především proto, že je zde zajištěn vysoký standard lékařské péče, pokud není vše v pořádku, to, co je jinde nadstandard (dvoulůžkové pokoje se soc. zařízením) je tady standard bez příplatku a také proto, že bydlíme nedaleko.
Nakonec vše dopadlo trošičku jinak než jsem si představovala a já rodila narychlo v 35. týdnu akutním císařským řezem (o to víc jsem byla ráda, že jsem vybrala Motol). Přes všechny komplikace vše dobře dopadlo, Tadeášek vážil sice jen 1900g, ale rychle vše doháněl. Vzhledem k vyskytnuvším se komlikacím jsme každý z nás vystřídal několik oddělení. Já jsem byla nejdříve na JIP, potom na Šestinedělí I a nakonec společně s miminkem na Jednotce specializované péče. Tadeášek prošel postupně všechna oddělení dětské JIP (JIRP, JIP a JSP). Na všech těchto odděleních jsem se setkala s vysokou kvalifikací a perfektním přístupem lékařů a sestřiček. Kdykoliv jsem něco potřebovala, každý mi ochotně vyšel vstříc. Byla jsem velice mile překvapená, protože takový přístup lékařů jinak prostě neznám! Sice jsem nezažila přirozený porod, takže nemůžu napsat, jak to chodí na porodním sále, ale na příjmu i na operačním sále byl přístup lékařů i sester stejný - prostě perfektní. Na jednotce specializované péče (kde je 2-lůžkový rooming-in a strávili jsme tady 10 dnů) jsem si nepřipadala ani jako v nemocnici! Chtěla bych všem lékařům a sestřičkám tímto moc poděkovat. A věřím, že mým příspěvkem pomůžu nastávajícím maminkám v rozhodování, jakou porodnici si vybrat.
Předchozí