Tak bych také přidala něco ze svých zážitků z porodnice v Č.B. Rodila jsem v roce 2001. První doba porodní trvala skoro 8 hodin a nejvíce mi vadily křížové bolesti, které mi znemožňovaly jakkoli si lehnout. Ulevovala jsem si ve sprše a ke konci procházkami po chodbě. Sestřičky byly celou noc výborné a milé, po příchodu ranní směny mě trochu rozhodila poznámka nově příchozí sestry, která přímo přede mnou a dalšími maminkami na chodbě velmi nepříjemně dotazovala původní sestru: "co tady ty maminky lezou?!" Pak už přišel samotný porod a tam musím říct, že všichni byli vynikající!!! Na pokojích s miminkem také nebyl problém. Ženské sestry vynikající. Dětské někdy malinko horší. Vedle ležící maminka měla problém s kojením a sestřičky jí ochotně pomáhaly a samy se chodily ptát, jestli se vše daří. Jen když se mi malej při přebalování počůral, suché věci mi vydávaly s nepříjemnými poznámkami. S jídlem to nebylo valné. K večeři 3 koblihy - ke kojení naprosto nevhodné kvůli nadýmání miminka. Nebo pomazánky s cibulí...Celkově si však nemůžu stěžovat. Snažila jsem se být soběstačná a uvědomovala jsem si, že když zavolám sestru, že mi malý příliš pláče, že nepřiběhne hned, ale že to může trochu trvat, když mají-li na bečárně miminka, nebo maminky s vážnějšími komplikacemi. Celkově si myslím, že personál by mohl někdy více přistupovat s ohledem na to, že jde o porodnici. Tzn. netřískat dveřma, kuchyně by mohla nabízet stravu vhodnou pro kojící matky. Sestry by si měly vždy mít na mysli, že každá novopečená maminka je povinnostmi s příchodem miminka vždy zaskočená a nejistá. Samozřejmě si uvědomuji, že některé maminky mohou mít i neúměrné nároky. Již brzy bychom chtěli pořídit synkovi sourozence a tak doufám, že moje další skušenost bude spíše lepší, nebo alespoň stejná. Věra
Předchozí