| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Ústav pro péči o matku a dítě

Udělala jsem velkou chybu. Než jsem si šla lehnout do Podolí, přečetla jsem si většinu předešlých příspěvků, a popadl mě strach, přestože jsem v tu chvíli neměla na výběr - konec mého těhotenství byl rizikový. Pravda, chtěla jsem původně rodit jinde, ale osud rozhodl jinak. Dnes jsem po měsíci konečně doma, se zdravým a krásným miminkem. K výše (či níže?) uvedeným kritikám mohu říct jen jedno: asi tu v daných případe ch platilo úsloví o hrubém pytli a hrubé záplatě. Za celou dobu svého pobytu v Podolí (včetně porodu a pobytu na oddělení šestinedělí) jsem se nesetkala s nějakým hrubým zacházením, ba právě naopak. Měla jsem pocit, že - ačkoliv na záchodě věčně není toaleťák, jídlo se mnohdy nedá jíst a okna jsou oprýskaná - že je tu o mne a o moje dítě přece jen dobře postaráno. Samotný porod byl pro mne i mého muže příjemným překvapením. Vstřícný přístup všech, vlídné jednání, profesionalita mladičké lékařky. Během porodu jsem si mohla dělat, co chci, a dokonce i když došlo k vypuzovací fázi, překvapilo mne, že si mohu při tlačení stoupnout, vybrat si nejpohodlnější pozici atd. V jeden moment jsem dokonce já překvapila personál, když jsem si chtěla dát nohy nahoru (prý jsem jedna z mála). Nástřih být musel, nedalo se nic dělat, protože jinak by mě můj čtyř a čtvrtkilový drobeček asi dost poničil. Při následném sešívání, kdy si dcera hověla (ještě celá od mázku a zbytků krve) v tatínkově náruči, jsme si s mladou paní doktorkou příjemně popovídaly. Na oddělení šestinedělí jsem pak byla se svou holčičkou deset dnů. Po celou tu dobu se ji tamní dětské sestřičky pokoušely naučit pořádně sát z prsu (bezprostředně po porodu byla hypoglykemická a tak první strava, kterou poznala, jí natekla do chřtánku pěkně bez práce), všechny byly nesmírně trpělivé a laskavé, přestože se tahle práce někdy podobá řeholi - zkuste dvanáct hodin pobíhat mezi dvaceti miminky a jejich mnohdy bezradnými matkami!
Podolí má jednu jedinou vadu: je to ústav hrozně chudý, což je pochopitelně navenek hodně nepříjemné, ale nesmí to mást celkový dojem. Zkrátka: vy, co se bojíte Podolí, jako jsem se bála já, můžu vás z vlastní zkušenosti ujistit: je to opravdu špičkové pracoviště!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.