| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nový zákon a navštěvování školky

Celou diskusi jsem zbezne proletla a moc nerozumim tomu, kam se ubira. Prvotni problem, ktery popisoval clanek se vytratil do horovani za prava ucitelek na odpocinek, vzorove podminky pro praci...apod. Jak z odborarke lobby :-). Proc nesmi matka, ktera dava dite na 4 hodiny denne do skolky (nebo drive 5dni v mesici) na aerobik, kosmetiku ci masaz? A proc se ma ukryvat za neustale navstevy socialky? Jsem patrne priserna matka, nebot moje mladsi dcera navstevuje skolku na 4 hodiny denne (konkretne je to od otviracky kdykoliv od rana az do 8.30, kdy se skolka zavira - rovnou rikam, ze ne vzdy to vsichni stihaji, tudiz zhruba do 9.00 az po rozmezi odchodu 12,15 - 12,45) Nechodi ani vsechny dny v tydnu, ale tehdy kdyz 1) neni nemocna, 2) nemame jiny program at uz lekare, cviceni, navstevu ci jen lenoseni doma. Nevnimam skolku jako povinnou skolni dochazku (dceri je 3roky a 2 mesice), ale jako moznost vstoupit do kolektivu stejne starych deti, upevneni si sve pozice v nem a vedomi toho, ze existuji i jine autority nez je maminka a tatinek. Navic starsi dcera chodi do skoly, tudiz skolku bereme jako jakousi nahrazku skoly pro tu malou. Ucitelky se detem uzasne venuji, ale nemaji problem s tim, kdyz dite neprijde. Nejedna se jeste o raci, kterou by muselo kazde dite mit a nutne ji potom dodelavat, aby dohnalo ostatni. Naopak si skolku planujeme jako doplnek naseho programu (a nevidim v tom srovnani s detskym koutkem IKEA). Ja zatim do prace nechodim, pokud potrebuji pracovat, delam to v dobe, kdy jsou dcery ve skole a skolce, nebo v pripade nouze v peci chuvy. Ve volnem case, ktery pripadne ziskam odchodem mladsi dcery do skolky, jdu klidne na cviceni,kosmetiku, nehty ci ke kadernici. Na socialku nechodim - resim vse telefonicky a postou :-). Navic jsem natolik drsna, ze v tom nevidim sebemensi problem a necitim to tak jako, ze bych vyuzivala ubohe ucitelky ve skolce k tomu, abych jim tam foukla dite, jehoz se hci predevsim zbavit, abych mela na sve zabavy casu dost.... tyto argumenty, ktere zde zaznivaji jsou vice nez smesne.
Navic starsi dcera chodila do skolky, kde mi rekli, ze je nutne,aby tam byla v ramci programu od 8,30 az do 16,00hod. Prve proto aby stihla veskerou praci jako osttni deti (jednalo se o skolku jazykovou, tudiz to pro me v te dobe argument byl - abych nic nezanedbala. Dcera nastoupila ve 3 a 3/4 letech a hned do plneho provozu - ja nebyla schopna posoudit, zda to tak opravdu musi byt ci nikoliv a tak jsem podlehla. Dite mi jezdilo domu okolo pate hodiny - rano jsme odjizdeli pred osmou hodinou. Dnes dcera navstevuje skolu, anglicky mluvi plynne a jak jsem se presvedcila nebylo to nutne dodrzovat az tak striktne. Tudiz u mladsi si ten rezim udelame samy a uz si do toho podobnymi odborniky nenecham kecat. Aby mely ucitelky plny stav k nacvicovani besidky ci vystrihovani z papiru.... to je smich!!!! Ty deti tam chodi kvuli detem a ne aby ucitelky plnily jakesi tabulky. A aby to navic mely lehke.... Myslim, ze tohle nemuze byt ani nazor ucitelky a jestli jo, tak by se rychle mela zamyslet nad zmenou povolani.
PS: ten zakon je na hlavu (o tom to puvodne cele bylo, ne?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.