Petro, nevím, komu přesně jsi adresovala lehké výtky. Doplním, jak jsem mínila svoji poznámku >Možná, snad existují holky, které konají to, co jsi viděla ve Vaší školce - objednají se na (manikúru, pedikúru, fitness...) a "všichni lítejte kolem mě". Ale - NEDĚLAJÍ TO VŠICHNI!!!< Mínila jsem ji tak, že u hodně lidí bude asi prvotním impulsem to, co jsem uvedla dál - aby dítě bylo obohaceno o pobyt mezi vrstevníky, nové podněty atd., a pak, když už mají to tzv. volno, tak v něm dělají aktivity dle vlastního uvážení. Taky jsem si třeba chodila k zubaři, ke kadeřnici, poklízela doma, nebo třeba jen četla. "Všichni lítejte kolem mě" je spíš označení lidiček, kteří jdou VŽDY bezohledně za svou zábavou, aniž by brali v úvahu potřeby ostatních lidí, počínaje vlastními dětmi a babičkami či učitelkami konče. Nevím však, jestli někdo takový vůbec existuje. Protože jinak naprosto respektuji, ba dokonce zdůrazňuji, že odpočinek potřebuje každý, i máma na MD, takže v rámci rodinného programu má podle mého soudu nejen právo, ale dokonce i povinnost:-) někde, nějak nabíjet baterky. Neboť jen některé šťastlivkyně vidí jediný cíl, jediné vyžití, jediné hobby v pucování kuchyně a dětských zadečků - většina z nás potřebuje sem tam třeba pokecat s kamarádkou, zajít do cukrárny nebo si chvíli listovat v časopisech.
Předchozí