Jste nadherny priklad toho, jak selektivneho cteni jsou schopni lide, krerych ovladaji jiste predsudky. Zkopirovala jsem pro vas delsi kus clanku, abyste vsimli toho, co vam vypadlo: "Nijak se příliš nevyptávala a stejně jako předtím se těšila na miminko, které už o sobě dávalo vědět. Další vyšetření ani ultrazvuk nevyvrátily podezření z postižení a tak nám lékaři radili ještě zkusit amniocentézu.
Zeptal jsem se naivně, jestli nám mohou nějak pomoci, pokud se amniocentézou prokáže postižení. Řekli, že ano, že doporučí interrupci. Přáli jsme si sice jako všichni rodiče zdravé dítě, ale nikdy jsme neuvažovali, že necháme zabít své dítě pro podezření, že by nemuselo být úplně zdravé. A i kdyby. Ale tak, jako jsme se radovali z rostoucího bříška a kopání všech našich předchozích dětí v těhotenství a „stříhali metr“ do toho krásného dne D, kdy vykoukne do světa nějaká udivená, lehce pomačkaná tvářička malého křiklouna, tak jsme tentokrát stříhali dny strachu a úzkosti z toho, co bude a jak to zvládneme."
Takze, 1) pani sla na dalsi vysetreni a UV, z kterych uz mela pochopit, o co se jedna, 2) o odmitnuti potratu a take o strachu z budoucnosti se mluvi v pluralu. Kdo byl "My" a "nam" jestli pani, podle vasich interpretaci zpitomele nic netusila???
Pro mne, stejne jako pro Chimeru, je spise divne chovani osetrujiciho lekare - bez optani a vysvetleni udela Katoricce TrippleTest, a pak o vysledcich staromodne bavi se jen z manzelem. Zkratka, byl to cvok:-)). Ale to spise profesional si zaslouzi kritiku, protoze on ma v popisu praci premyslet o eticke a komunikacni strance svoji prace, ne manzelsky par, ktery je zaskoceny diagnozou.
Take doufam, ze se dockate odpovedi na svoji otazky, ale nestalo by za to zamyslet se trochu i nad sebou a oddrenovat trochu jedu z vasich kamentari?
Předchozí