V Benešově jsem chtěla rodit, ač jsem z Prahy. Ježdění stálo za to.Musím pochválit nejen všechny sestřičky (hlavně z novorozeneckého), ale i lékaře, jmenovitě MUDr. Pekařovou, která mě rodila.
Byly jsme domluvené na přirozeném porodu, pobytu ve vaně atd. I když jsem měla jsem těžký a nepostupující porod,se všemi riziky a úkony mě předem seznámila, uvedla alternativy - co se děje, co by se mohlo stát, co se dá dělat... já (a pak můj muž) jsme tak byli spoluúčastni na rozhodování (dát oxytocin, který jsem původně odmítala atd.). Celých 40 hodin porodu jsem měla pocit péče, a to i následující 4 dny.
Jediné, co bych jim vytkla, bylo umístění jakési minikanceláře do přední části porodního sálu - rodila jsem, a kus ode mě si chodili doktoři něco psát do počítače... to bylo nepříjemné, i když to vnímal můj muž víc než já.
Díky všem, kteří respektovali mé přání mít muže po celou dobu u sebe - přijeli jsme večer a celou noc jsem měla silné kontrakce, ale nebyl první noc volný nadstandardní pokoj, nechali mi chlapa spát vedle postele na zemi v přípravném pokojíku. I co se týče miminka dělali vše tak, jak jsme se s nimi domluvili - neodnášet atd. A když se jim něco nezdálo, diskutovali jsme (a třeba mě přesvědčili:-) Možná i proto byl můj synek od narození se mnou a v pořádku a spokojený.
Všem, kdo chcete porodit s pocitem péče a respektu, jděte do Benešova a domluvte se tam s nimi.
Předchozí