tak jestli si myslíš, že já a moje rodina jsme bez minulosti, co se týká nemocí, smrti, dlouhodobé péče o nemohoucího člověka, že se nám "neštěstí" vyhýbá, tak to se mýlíš. V naší rodině to nechodí tak, že se narodí zdravý človíček po bezproblémovém těhotenství, pak prožije dlouhý krásný život plný "sladkobolných keců" a v plné síle a ve vysokém věku ho skolí infarkt. Tak to fakt není.
A i já snad mám právo vyjádřit se k dění ve společnosti. Nikomu svůj názor nevnucuji, jen ho obhajuji.
A to, že moje názory nejsou jen teoretické kecy, se kterými nemám v praktickém životě nic společného, vyvracíme s manželem třeba tím, že se v současnosti právě jedné rodině, která se i přes nátlak společnosti rozhodla dát šanci svému postiženému dítěti, snažíme všemožně pomáhat (péčí o další děti, odvozy, zjišťováním informací, psychickou podporou). Takže nikdo nemůže napsát, že opravdu nevím, o čem mluvím, protože mé děti jsou buď zdravé nebo jejich postižení byla tak vážná, že nebyla slučitelná se životem.
Předchozí