| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nekonečné čekání na Terezku

Určite sa spoločnosť nezmení zo dňa na deň, i keď myslím, že určité pokroky tu sú, keď to napr. porovnám s názormi mnohých ľudí za socíku. Ja som mala to šťastie (či nešťastie?) sa s takýmito deťmi stretávať, vážim si zdravie svojich detí,aj keď nie je 100%. Ale na dawníkov mám trochu iný názor. Isteže, je to veľký problém, ale sú to zlaté decká, veľmi citovo založené a takémuto dieťatku by som dala šancu na život, i keď by bol možno kratší a s problémami (kto ich nemá?), dokážu si prežiť svoje šťastie, i keď je iné, aké si ho predstavujeme my zdraví.

Čítala som v jednej knihe, volá sa Vzorec šťastia o jednom takom teste s ľuďmi. Ak by si dala niekomu otázku, čo by chcel radšej: výhru 1 milión alebo úraz, po ktorom ostane na vozíčku? Neviem či by sa našiel niekto,čo by si prial to druhé.
V nejakom americkom štáte (kde inde;-)) porovnávali subjektívny pocit šťastia a nešťastia u skupiny ľudí, ktorí prednedávnom vyhrali nejaký väčší obnos peňazí a u ľudí, ktorí práve prekonalí vážny úraz chrbtice a skončili na vozíku. Samozrejme pocity prvej a druhej skupiny boli diametrálne odlišné.

Po roku týchto ľudí testovali znova. Pociťovanie šťastia u ľudí v oboch skupinách sa vôbec výrazne nelíšilo.

Tým som len chcela povedať, že usudzovať o niekom len na základe jeho fyzického či mentálneho stavu, či je jeho život šťastný a či má zmysel, je dosť zavádzajúce. Naše šťastie viac závisí od nášho pesimistíckého či optimistického postoja k životu, od porovnávania našej situácii s ostatnými a menej od našej skutočnej životnej situácie. Zmena nás vždy vykoľají, ale počase sa zase vrátime k svojmu životnému postoju.

Žabátko, prajem ti, aby tvoja dcérka zažila od ľudí čo najviac dobrého. Ak jej veríš ty, bude si veriť aj ona sama a postoje zopár hlupákov ju nezlomia.
Držím palce.

Cudzinka, dík za pochvalu, to vždy poteší :-))).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.