| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Ahoj, ještě před pár týdny jsem pročítala všechny příspěvky, abych se ujistila, že jsem si tu porodnici, ve které náš prvorozený spatří světlo světa, vybrala správně. A teď bych se s vámi chtěla podělit o svoje zkušenosti. Jelikož jsem byla sledovaná pro těhotenskou cukrovku a vysoký tlak, přišlo mi přirozené jít rodit k Apolináři, kam mě moje doktorka posílala na veškerá vyšetření. Absolvovali jsme předporodní kurz, prohlídli si porodní sály a těšili se až to vypukne. Ovšem pan doktor Krejčí nechtěl riskovat a když se do termínu nic nedělo, poslal nás nejdříve na zátěžový test a druhý den, 24.2. na indukci. Chtěla jsem rodit na druhém porodním sále, takže jsme tam v pátek ráno naklusali, s manželem a s taškou. Natočili mi monitor, zavedli gel na vyvolání porodu a uložili mě na předpokoj. Manžel odjel do práce, ale jen na otočku, než mi natočili další monitor, byl zpátky. Byla jsem moc ráda, že je tam se mnou, až na několik přestávek na jídlo ho tam sestřičky nechaly celý den až do večera. Jelikož nález se nehýbal, byla jsem otevřená na dva prsty a kontrakce byly, ale nepravidelné, musela jsem tam strávit noc. To bylo asi nejhorší, nejvíc mi vadila tvrdá postel. Využila jsem i masážní vanu, která byla moc příjemná, ovšem utvrdila nás v tom, že zatím se ještě nic dít nebude. V sobotu ráno se procedura opakovala, dostala jsem znovu gel, opět mi točili monitor a s manželem jsme se procházeli po chodbě. Po obědě okolo půl druhé už kontrakce sílily, PA nás vyslala jít se projít na venkovní chodbu, ať přijdeme na jiné myšlenky. To pomohlo, dokonce jsem i na vteřinku zaspala v křesle. Po návratu nás vyslali do porodního boxu na další monitor, protože jsem odmítla absolvovat ho v té šílené posteli:-) A dobře jsem udělala, protože mi během něho praskla voda. Ulevilo se mi, ale kontrakce zasílily. Využila jsem i porodnickou stoličku, sestřička mi namazala záda masážním olejíčkem. Okolo čtvrté hodiny mě PA vyšetřila a naznala, že je to připravené a můžem do přípravy. Hurá!!! Manžela vyslaly ven, ať se vrátí za hodinu. Ještě že byl nedočkavý a čekal tam už dřív, protože za 3/4 hodiny už jsem se domáhala odchodu na porodní box, jelikož jsem měla dost silné nutkání na tlačení. Jakmile zavolaly manžela na sál, pomohly mi na porodní lůžko a v tu chvíli bylo zapomenuto, že jsem chtěla epidurál, jelikož už byla vidět hlavička. No a pak na dvě kontrakce vykoukl náš poklad na svět. Bylo to neskutečně rychlé, díky tomu jsem pak strávila další hodinu a třičtvrtě šitím, ale bylo to za námi. Musím říct, že přístup všech porodních asistentek, lékařů, dětských sester a ostatního personálu neměl chybu. Měla jsem i štěstí, že byl volný nadstandartní pokoj na P1, takže i další pobyt v porodnici jsme si skvěle užili. A protože jsme byli z předporodního kurzu připravení a věděli co očekávat, byl pro nás porod našeho syna venkoncem příjemným zážitkem i přes některé drobné nepříjemnosti:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.